Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, într-un interviu pentru Adevărul Live, că guvernul Tudose este cel mai prost cabinet de după Revoluţia din 1989, iar actualul prim-ministru nu ar fi fost nici măcar director de cabinet în perioada guvernării Năstase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel mai prost guvern de după Revoluţie, ba aş putea spune că şi guvernul Dăscălescu, de dinainte de Revoluţie, era mai bun decât guvernul Tudose. Standardele din PSD au coborât sub nivel mării. În guvernul Năstase, Tudose nu s-ar fi calificat nici pentru funcţia de director de cabinet, nu mai vorbesc de ministru. Să luăm un alt exemplu. Mihai Fifor: n-are nicio legătură cu economia, cum să-l pui ministrul Economiei? Cum să jigneşti toţi oamenii de cultură din România punând la Ministerul Culturii (Lucian Romaşcanu - n.red.) un om care se ocupa de mondenităţi, care nici măcar nu e consumator de cultură. Nu mai spun de «fă, Doina» , care s-a întors la Ape”, a spus Ludovic Orban referindu-se la componenţa actuală a Executivului.

Liderul PNL a spus că ar fi fost mai bine fără Guvern, decât cu unul în această formulă, în condiţiile în care jumătate din actulul cabinet nu au trecut testul evalurării interne a PSD. ”Eu cred că intrăm în Cartea Recordurilor. PSD recunoaşte că miniştrii au fost proşti, dar sunt «proştii noştri»”, a comentat Orban.

Întrebat dacă există măcar un ministru care să-i dea speranţe, preşedintele PNL a răspuns: ”Absolut niciunul. Ba mai mult, la Finanţe, îl pui pe unul (Ionuţ Mişa - n.red.) care spune că desfiinţeză Pilonul II de pensii. La Comunicaţii, e învăţăcelul lui Hrebenciuc (Lucian Şova - n.red.), care a fost partener de afaceri cu un spion rus. Şi chiar la Comunicaţii, unde Guvernul l-a scos prin OUG pe preşedinte din procedura de numire a conducerii ANCOM. Acesta este un semn clar că vor să reorienteze ţara spre Est. Şi m-aş mai referi la Ţuţuianu (ministrul Apărării - n.red.), care a fost avocatul ruşilor de la Mechel. Sunt nişte oameni extrem de ciudaţi, care trebuie urmăriţi cu foarte multă atenţie.”


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.