Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, la România TV, că în interiorul PSD va avea loc o discuţie legată cu cei care nu au venit la votarea moţiunii de cenzură sau cei care au votat împotriva ei pentru a se stabili exact circumstanţele absenţei lor sau a opţiunii de vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Va fi o discuţie în perioada următoare cu ei pentru că au fost colegi care nu s-au prezentat la vot nu pentru că nu ar fi vrut să voteze moţiunea. Este cazul domnului senator Chisăliţă care are probleme de sănătate foarte grave, stă de câţiva ani într-un scaun cu rotile. Am mai avut o colegă de la Suceava care a greşit efectiv când a introdus bilele în urnă. Cred că trebuie făcută o discuţie cu fiecare în parte”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a adăugat că, în pofida acestor disfuncţionalităţi, coaliţia PSD-ALDE are încă majoritatea în Parlament deoarece nu toţi deputaţii din grupul minorităţilor naţionale ar fi votat moţiunea de cenzură.

”Parlamentarii de la minorităţile naţionale au votat împărţit. Am avut majoritate fără voturile colegilor de la minorităţile naţionale. Sigur, le mulţumim pentru voturile pe care le-au dat astăzi, dar majoritatea PSD-ALDE este încă funcţională la Parlament”, a mai spus Vasilescu.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, miercuri, de Parlament cu 241 voturi ”pentru” şi 10 voturi ”împotrivă”, astfel că guvernul Grindeanu a fost demis. Pentru ca moţiunea să fie adoptată, erau necesare 233 de voturi favorabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.