Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a declarat, după întrevedere de miercuri cu ministrul Afacerilor Externe al Turciei Hakan Fidan, că „potenţialul schimburilor comerciale dintre România şi Turcia este imens, iar stadiul curent reprezintă doar începutul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Potenţialul schimburilor comerciale dintre România şi Turcia este imens, iar stadiul curent reprezintă doar începutul. Este una dintre concluziile discuţiilor pe care le-am avut la Palatul Parlamentului cu ministrul de Externe al Republicii Turcia, aflat în vizită oficială la Bucureşti. Deşi investitorii turci au fost printre primii care au venit în România, imediat după 1990, în prezent această ţară se află abia pe locul 14 în topul investiţiilor străine de la noi. De asemenea, am constatat că multe domenii au încă un potenţial nefructificat pe deplin: energia, agricultura ori industria prelucrătoare”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.

El a adăugat că „între ţările noastre există o strânsă colaborare în plan militar, ca membri NATO, iar conlucrarea în regiunea Mării Negre şi în cadrul trilateralei Polonia-România-Turcia a întărit securitatea în regiune”.

„În acest context, i-am transmis aprecierea României pentru votul dat recent de Parlamentul de la Ankara, prin care Turcia aprobă admiterea Suediei în NATO. Extinderea alianţei va întări securitatea europeană în faţa agresiunii hibride din partea Federaţiei Ruse”, a mai spus Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.