Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat vineri, la Forumul Preşedinţilor Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, că România a devenit cel mai important investitor în Republica Moldova, şi avem investiţii de aproximativ 400 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi am făcut tot ce ne-a stat omeneşte în putinţă, dincolo de responsabilităţile publice, de responsabilităţile politice, vorbim de ceea ce simţim fiecare dintre noi ca să sprijinim Republica Moldova fiecare dintre noi. Am avut un contact şi un dialog permanent cu autorităţile de la Chişinău, de la doamna preşedintă (..) acum în continuare şi cu preşedintele Parlamentului. Am vorbit cu preşedintele parlamentului ieri, cu premierul, chiar în ziua de Înviere”, a spus preşedintele PNL, la Forumul Preşedinţilor Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

El a precizat că toate aceste activităţi de coordonare şi corelare a sprijinului pe care ţara noastră îl acordă Republicii Moldova sunt naturale şi absolut evidente.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Vă asigur că ele vor continua” a mai spus Nicoale Ciucă. ”Astăzi vorbim despre cum putem să sprijinim mai bine Republica Moldova în parcursul european. Sunt activităţi care s-au derulat în perioade foarte scurte de timp şi care au fost benefice pentru deciziile care urmează a fi luate”, a subliniat Ciucă.

El a precizat că, dacă ne gândim la relaţiile economice dintre România şi Republica Moldova, acum zece ani, schimburile economice dintre cele două state erau de un miliard de euro.

”Astăzi discutăm de 3 miliarde de euro. Practic, într-o decadă, în zece ani, s-au triplat. România a devenit cel mai important investitor în Republica Moldova. Avem investiţii de aproximativ 400 milioane de euro şi, totodată, România a devenit principalul partener comercial, exporturile din Republica Moldova fiind direcţionate, preponderent, marea majoritate către România", a mai spus Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.