Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, a declarat, duminică, la Alba Iulia, că românii îşi doresc un stat de drept care funcţionează pentru ei nu pentru altcineva, însă acest stat de drept nu înseamnă că anumite puteri sunt mai puternice decât altele, ci înseamnă un echilibru al puterilor în stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Negrescu a spus, într-o conferinţă despre politicile europene, răspunzând la întrebarea unui participant, că „românii îşi doresc un stat de drept care funcţionează pentru ei şi nu pentru altcineva”, iar acest stat de drept trebuie bazat pe „un echilibru al puterilor, un echilibru democratic”.

„Românii îşi doresc un stat de drept care funcţionează pentru ei şi nu pentru altcineva, nu pentru că ar putea fi pedepsiţi. În nici un caz. Ci pentru a putea trăi mai bine într-un stat unde există un echilibru al puterilor, un echilibru democratic. Ştiu că nu există o definiţie a statului de drept şi nu există un stat de drept perfect. Ştiu de asemenea că un stat de drept puternic se bazează pe valori, pe valorile democratice care sunt puternic înrădăcinate în minţile oamenilor care trăiesc în acel stat. Un stat de drept nu înseamnă că anumite puteri sunt mai puternice decât altele ci înseamnă un echilibru al puterilor în stat” a spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, duminică, la Alba Iulia, împreună cu şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România la o conferinţă în care au dialogat cu cetăţenii despre politicile europene.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.