Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan a salutat acordul Consiliului European privind Mecanismul pentru Ucraina, în valoare de 50 de miliarde de euro. „Noi, Parlamentul European, vom evalua de urgenţă această propunere astfel încât să o adoptăm repede, cu o majoritate solidă şi în deplină transparenţă”, a adăugat liberalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Salut acordul Consiliului European privind Mecanismul pentru Ucraina, în valoare de 50 de miliarde de euro. Noi, Parlamentul European, vom evalua de urgenţă această propunere astfel încât să o adoptăm repede, cu o majoritate solidă şi în deplină transparenţă”, a scris Siegfried Mureşan, joi pe Facebook.

Eurodeputatul PNL a mai spus că de doi ani de zile, poporul ucrainean îşi apără ţara şi apără Europa în faţa invaziei ruseşti.

„De aceea, este datoria noastră şi este în interesul nostru să sprijinim Ucraina fiindcă putem trăi în stabilitate şi securitate în interiorul graniţelor noastre doar dacă ţările noastre vecine sunt sigure şi stabile. Ucraina are nevoie de sprijinul nostru şi are nevoie de el acum”, a completat Mureşan.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, înaintea reuniunii Consiliului European, că întrunirea are relativ puţine teme pe agendă, fiind vorba, în principal de finalizarea discuţiilor referitoare la rectificarea bugetului Uniunii pentru a găsi o soluţie predictibilă pentru ajutorul pentru Ucraina.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.