Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de miercuri a început cu un moment de reculegere în memoria regelui Mihai, continuând cu difuzarea unor fragmete din discursul susţinut de fostul suveran în plenul Parlamentului, în octombrie 2011.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă propun să păstrăm un moment de reculegere pentru Majestatea Sa, regele Mihai”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la începutul şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor.

”Vă invit să vizionăm câteva secvenţe din discrusul susţinut de Majestatea Sa în şedinţa din 25 octombrie 2011”, a mai spus Dragnea.

Pe ecranul central din sala de plen a Camerei Deputaţilor au fost difuzate mai multe fragmente din discursul susţinut de regele Mihai în 2011:

”Am primit cu bucurie şi cu speranţă invitaţia reprezentanţilor legitimi ai poporului. Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru. 

Nu m-aş putea adresa naţiunii fără a vorbi despre Familia Regală şi despre importanţa ei în viaţa ţării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.

Am servit naţiunea română de-a lungul unei vieţi lungi şi pline de evenimente, unele fericite şi multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare naţiunii române: Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.

Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.