Premierul Mihai Tudose a anunţat sâmbătă, la Belgrad, că în luna martie a anului viitor va avea loc la Bucureşti o întâlnire între România - Serbia - Bulgaria şi Grecia la care vor participa, pe lângă şefii de stat şi de Guvern, şi miniştri precum cei ai Energiei sau Transporturilor. Prim-ministrul român a mai spus că integrarea Serbiei în Uniunea Europeană se face prin infrastructură comună, prin schimburile culturale, prin construcţia de drumuri şi prin infrastructura energetică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O să punctez câteva lucruri. Vorbim despre integrarea Serbiei în UE? Aceasta o facem noi, graniţele Serbiei cu Uniunea Europeană sunt reprezentate de noi, de Grecia, de Bulgaria, de România. Integrarea Serbiei se face prin infrastructură comună, prin schimburile culturale, prin studenţii sârbi care învaţă la Timişoara, prin construcţia de drumuri, de autostrăzi, infrastructura energetică, infrastructură de IT. Apoi, aderarea efectivă rămâne doar o formalitate la care ne-am angajat toate cele trei ţări ale Uniunii Europene prezente aici să sprijinim cât putem Serbia. Şi nu neapărat sprijinit e cuvântul, ci de a-i uşura, de a-i facilita, atât pe Preşedinţia bulgară, cât şi a României în 2019, tot ceea ce înseamnă ajutor şi îndrumare pentru această oficializare a statutului Serbiei faţă de Uniunea Europeană", a declarat Mihai Tudose la finalul unei întâlniri cvadrilaterale la Belgrad pe tema politicii regionale, la care au mai participat preşedintele sârb şi premierii Greciei şi Bulgariei.

Tudose a adăugat ​că viitoarea reuniune cvadrilaterală să aibă loc la începutul lunii martie, la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.