Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional şi purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că se va discuta în coaliţia de guvernare despre înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind posibila fraudare a alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Urmărim cu foarte mare atenţie tot ce a apărut în spaţiul public în ultimele zile legat de o posibilă fraudare a alegerilor în 26 mai. Am discutat şi probabil că vom avea ca temă în cadrul unei şedinţe de coaliţie şi ideea înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul din 26 mai, pentru că, la urma urmei, cred că este foarte important ca toată lumea să ştie că lucrurile au decurs corect sau dacă au existat probleme aceste probleme să poată fi evidenţiate”, a declarat Mihai Fifor.

Pe de altă parte, că discursul preşedintelui Klaus Iohannis legat de votul din Diaspora este un lucru pe care Partidul Social Democrat îl are în vedere şi că nimeni nu îşi mai doreşte ca în Diaspora să existe cozi la vot, aşa cum s-a întâmplat în 26 mai.
 
„Ne dorim un vot corect, proceduri foarte bine puse la punct. Nimeni nu îşi doreşte să îşi vadă compatrioţii la cozi interminabile şi să nu poate să îşi exercite dreptul la vot”, a declarat Mihai Fifor.
 
În ceea ce priveşte votul prin corespondenţă, Mihai Fifor a declarat că acesta are anumite rigori, de care cetăţeanul român trebuie să ţină cont.
 
„Lucrul acesta presupune că cetăţeanul român care trăieşte în străinătate, trebuie să se înregistreze într-un anumit registru, sunt necesare date de identificare ale cetăţeanului respectiv. Este important ca toată lumea să ştie că aceste rigori se vor aplica odată ce se va adopta un astfel de proces legislativ”, a precizat Mihai Fifor.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut miercuri, Guvernului să elaboreze urgent un proiect de lege care să fie adoptat de Parlament în actuala sesiune parlamentară, astfel încât situaţiile precum cele de la votul din 26 mai, când mai mulţi alegători nu au putut vota, să fie evitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.