Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că nu ISU trebuia să oprească artificiile la finalul Zilelor Oraşului, ci primarul Chirica trebuia să se oprească singur, afirmând că doar un edil "inconştient" poate forţa nota şi să rişte astfel siguranţa ieşenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a declarat, joi, presei, că este ridicolă cearta între primarul Mihai Chirica şi cei din PSD, după ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Poliţia n-au permis desfăşurarea focului de artificii la finalul sărbătorilor Iaşiului.

"Am terminat toate problemele locale şi au mai rămas doar artificiile? Iaşul este sufocat de praf, traficul este infernal, şcolile nu au în bună parte autorizatie ISU şi peste 7.000 de elevi sunt expuşi unor riscuri de aceşti incompetenţi. Încă avem o grămadă de străzi de pământ în Iaşi, iar şefii din administraţia locală se înjură birjăreşte în faţa unei întregi ţări, ducând ruşinea asta de non-subiect in percepţia tuturor", a afirmat liderul filialei municipale a PNL Iaşi, Marius Bodea.

El a mai spus că timp de 25 ani a fost riscată siguranţa ieşenilor, prin organizarea focurilor de artificii în apropierea unor staţii de carburanţi, adăugând că "este inacceptabil ca un edil, în numele populismului, să încalce legea".

"Unde legea interzice, doar un inconştient poate să forţeze nota, adică primarul. Nu ISU trebuia să îl oprească pe Chirica să dea artificiile din faţa Palatului Culturii. Chirica trebuia să se oprească singur", a mai spus Marius Bodea.

Primarul Mihai Chirica declara, luni seară, că interzicerea focului de artificii la Sărbătorile Iaşiului de către Poliţie reprezintă o "presiune politică nepermisă", adăugând că ieşenii se vor bucura de concert şi poate, cât mai curând, şi de un foc de artificii.

"Asta chiar dacă trebuie să tragem din Teleorman, o să tragem şi de acolo. Vom fi aici şi după ce moare Dragnea şi dispar toate lichelele", spunea Chirica, adăugând că, la dispariţia fiecărui lider neocomunist din România, el va face, din salariul său, un mic foc de artificii.

Ulterior, primarul Mihai Chirica l-a acuzat pe şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, totodată preşedinte al Consiliului Judeţean, că s-ar afla în spatele acţiunii de interzicere a artificiilor în centrul oraşului.

La rândul său, Maricel Popa a reacţionat, spunând că afirmaţiile primarului de Iaşi sunt scandaloase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.