Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că acţiunea edilului din Voluntari de a aduce 7.000 de oameni la Iaşi, de Hramul Sfintei Parascheva, este una populistă, şi că, astfel, primarul Florentin Pandele încearcă să ”cumpere” voturi pentru un nou mandat. În plus, Bodea afirmă că în acest fel este ştirbită inclusiv imaginea Bisericii Ortodoxe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin astfel de practici tipice administraţiei Firea-Pandele este viciat profund procesul democratic. Primarul din Voluntari a câştigat mandatul cu mai puţin de 11.000 de voturi. Prin aceste pomeni, reuşeşte să îşi cumpere mai mult de jumătate din numărul de voturi necesar pentru obţinerea unui alt mandat de primar. Nu există nicio preocupare reală pentru dragostea ortodocşilor din Voluntari faţă de un eveniment creştin. Aceste abordări populiste sfârşesc, paradoxal, prin a ştirbi imaginea Bisericii Ortodoxe aşa cum s-a întâmplat şi în cazul referendumului pentru familie, unde Dragnea şi PSD au interferat în acel proces democratic”, a declarat presei, joi seară, liderul liberalilor ieşeni, Marius Bodea.

El consideră că nu este normal ca ”unii să cotizeze cu taxele şi impozitele lor pentru vacanţele altora”.

”De aici şi ura între diversele categorii socio-culturale, ură provocată de inconştienţa celor care conduc administraţiile locale. Statul trebuie să asigure servicii publice şi să realizeze investiţii de care să beneficieze toţi contribuabilii, în infrastructură, mediu, şcoli şI spitale”, a adăugat deputatul liberal.

Marius Bodea susţine că ”există şi la Iaşi un Pandele, pe numele lui Chirica, care oferă mii de porţii cu fasole cu cârnaţi, umilindu-i pe oamenii puşi să stea cu mâna întinsă la cozi”.

”Nu mai bine le oferă aceşti indivizi, vremelnici primari, prosperitate locuitorilor ca aceştia să îşi permita pelerinaje şi câte porţii de mâncare îşi doresc?”, mai afirmă liderul PNL Iaşi.

Peste 7.000 de pelerini din Voluntari au sosit, în cursul nopţii de miercuri spre joi, la Iaşi, cu 140 de autocare, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană. Mijloacele de transport au fost puse la dispoziţie de Primăria Voluntari, oamenii spunând că nu au plătit nimic pentru deplasarea la Iaşi.

Autocarele au fost parcate la un kilometru distanţă de catedrala din Iaşi, circulaţia rutieră fiind blocată timp de peste opt ore în zona respectivă.

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi să ajungă la Iaşi în următoarele zile pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva.

Anul acesta, pelerinii care vor veni la Iaşi se vor putea închina şi la moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, aduse, joi seară, la Iaşi cu avionul din localitatea Katerini, Grecia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.