Liderul filialei ieşene a PNL, deputatul Marius Bodea, susţine că, de Centenar, niciun proiect major nu se află în lucru la Iaşi, iar cea mai importantă investiţie a Primăriei în acest an a fost "construcţia unui catarg şi achiziţia unui steag". În schimb, afirmă el, abundă acţiunile festiviste şi discursurile lipsite de conţinut ale şefilor din administraţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a declarat, vineri, că investiţiile majore ale Iaşiului, precum autostrada sau spitalul regional, se află de ani buni în faza de intenţie şi că în loc să se apuce de treabă autorităţile se întrec în acţiuni festiviste.

"În ceea ce priveşte autostrada, avem o lege acceptată cu greu de PSD, însă nu avem garanţia că acest guvern se va apuca de treabă. Spitalul regional de la Iaşi se află tot în faza vorbelor, ba mai mult sunt semne că proiectul va fi amânat. La Iaşi, cea mai importantă investiţie a Primăriei în an Centenar a fost construcţia unui catarg şi achiziţia unui steag, la preţul exorbitant de 200.000 de euro. Mai grav, privind în urmă, în ultimii ani nu a demarat nicio mare investiţie. Este inacceptabil ca ieşenii să rămână după atâţia ani doar cu un băţ având steagul în vârf", a afirmat liderul filialei municipale Iaşi a PNL, Marius Bodea.

El i-a îndemnat pe şefii primăriei ieşene să ia exemplul Oradiei, unde în acest an s-a construit un nou pod peste râul Crişul Repede sau al Clujului, unde în fiecare lună este inaugurat un proiect nou.

"Iaşul, din păcate, cu o administraţie PSD şi cu un primar pus mai mult pe făcut poze decât treabă, cu o mentalitate vetustă, a rămas la festivisme şi parade naţionaliste în urma cărora nu rămâne nimic", a precizat deputatul Marius Bodea.

Liberalul ieşean susţine că nici măcar casa din Iaşi în care a locuit generalul francez Mathias Berthelot, unul dintre principalii artizani ai Unirii de la 1918, n-a putut fi restaurată, iar clădirea a rămas în paragină, deşi există bani alocaţi, iar Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru această investiţie.

"De Ziua Naţională ne aşteptăm la aceleaşi discursuri lipsite de conţinut. N-am recepţionat nici o investiţie importantă la Iaşi în acest an şi nici nu sunt şanse să avem aşa ceva până la sfârşitul anului. În schimb, ieşenii pot spera cel mult la artificiile date generos de Primărie şi Consiliul Judeţean. Asta dacă cele două instituţii se vor înţelege şi nu îşi vor pune tălpi una alteia, cum s-a întâmplat în octombrie, la zilele oraşului”, a mai spus deputatul Marius Bodea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.