Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei a adoptat marţi cu 12 voturi ”pentru” şi 2 voturi ”împotrivă” un raport de admitere la legea 317/2004 privind funcţionarea CSM, urmând ca actul normativ să fie trimis plenului Senatului, care este for decizional în acest caz. Inspecţia Judiciară a rămas în subordinea Consiliului Superior al Magistraturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dezbaterile din comisie asupra modificării legii privind funcţionarea CSM au durat puţin peste o oră.

Comisia nu a adus modificări semnificative faţă de forma adoptată de Camera Deputaţilor.

Deşi PSD a anunţat în repetate rânduri că intenţionează transformarea Inspecţiei Judiciare într-o instituţie independentă, aceasta a rămas în continuare în subordinea CSM, aşa cum prevede legea în vigoare.

Tot marţi comisia specială a finalizat şi dezbaterile pe legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

Ambele acte normative urmează să intre miercuri pe ordinea de zi a Senatului, în calitate de for decizional, pentru dezbatere şi vot final, după ce săptămâna trecută au fost adoptate de Camera Deputaţilor.

Plenul Senatului a adoptat marţi, cu voturile PSD, ALDE şi UDMR şi în absenţa PNL, USR şi PMP, legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.