Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, în plenul Parlamentului, că, în 21 de ani de activitate politică, nu a avut parte de o campanie negativă precum cea dusă acum de ”unele colege şi unii colegi” împotriva sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă spun foarte deschis că nu înţeleg de ce sunt astăzi în Parlament şi cred că nici cetăţenii nu înţeleg. Mă uit la dumneavoastră şi-mi dau seama că nicio mare parte dintre dumneavoastră nu înţelegeţi (...) Vrem să dăm jos Guvernul cu o moţiune a noastră, fără să ne ceară opoziţia şi să ajungem la mâna preşedintelui”, le-a spus Sorin Grindeanu parlamentarilor prezenţi la dezbaterea moţiunii.

Grindeanu a spus că i se pare de neînţeles momentul în care Liviu Dragnea iniţiază o moţiune de cenzură împotriva guvernului PSD pe care el l-a propus. ”Vă rog să vă gândiţi foarte bine de ce ne aflăm azi aici cu toată România uitându-se la noi şi cu toată Europa uitându-se la noi”, a spus premierul.

”Niciodată nu am avut parte de o campanie negativă precum unele colege şi colegi din PSD au făcut-o împotriva mea”, a spus primul-ministru.

Grindeanu a spus că atacurile la adrea Guvernului venit din partea lui Dragnea au perturbat activitatea guvernamentală. ”O parte din colegii miniştri au venit şi mi-au spus că resimt această presiune. Şi că toţi oamenii din ministere nu mai înţeleg ce să creadă. Institutul Naţional de Statistică şi EUROSTAT ne spuneau în timpul acesta că economia merge foarte bine, că avem cea mai mare creştere economică din Europa, că avem peste 100.000 de locuri de muncă nou create. Şi, cu toate acestea, guvernul trebuia analizat şi remaniat. Dragi colegi, Vă spun cât se poate de deschis: nu înţeleg de ce suntem astăzi, aici, în Parlament. Şi vă spun la fel de clar, nici românii nu înţeleg asta. Şi nici măcar opoziţia! Nu înţeleg de ce atât scandal în interiorul PSD la nici 6 luni după ce am câştigat alegerile cu un scor zdrobitor!”, a spus Sorin Grindeanu

El şi-a exprimat preocuparea faţă de faptul că PSD va depinde de bunăvoinţa preşedintelui Klaus Iohannis pentru ca noul premier să fie social-democrat. ”Nu am demisionat pentru că PSD risca să piardă guvernarea şi să ajungă iar la mâna lui Klaus Iohannis. În noiembrie 2015, cand PSD avea o mare majoritate parlamentara, Liviu Dragnea s-a dus la Klaus Iohannis cu un premier PSD şi a fost respins! Şi am avut guvernare tehnocrată. Şi am văzut ce s-a întâmplat. Apoi, în decembrie 2016 a vrut să fie el premier şi avea dreptate, PSD câştigase alegerile detaşat. Dar nu s-a putut. A propus-o atunci pe doamna Shhaideh fără să consulte partidul. Iar preşedintele i-a spus iarăşi NU! Acelaşi lucru se va întâmpla şi acum dacă această moţiune va trece. Preşedintele va spune NU! Şi atunci am pierdut guvernarea! Şi odată cu ea, munca sutelor de mii de membri din campanie. Cine ne garantează că dacă această moţiune de auto-cenzură va trece, Klaus Iohannis va numi premier de la PSD? Am vrut să aud că Liviu Dragnea ne dă garanţii! Şi nu ne-a dat! Niciuna!”, a mai spus Grindeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.