Fostul director al SRI George Maior, actualul ambasador al României în Statele Unite, este audiat luni în comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, alături de fostul preşedinte al Institutului Naţional de Statistică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Luni ne vom întâlni cu domnul George Maior şi cu domnul Vergil Voineagu, cel care a fost preşedintele INS la data alegerilor. Pentru marţi, domnul Robert Cazanciuc, domnul Gheorghe Neţoiu, domnul Cătălin Voicu şi domnul Dumitru Iliescu, iar pentru miercuri domnul Emil Boc şi o s-o invităm pe doamna Laura Codruţa Kövesi”, a anunţat, miercuri, preşedintele comisiei, social-democratul Mihai Fifor.

Iniţial, George Maior fusese programat pentru data de 6 iuni, dar acesta a cerut o amânare în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat săptămâna trecută în vizită în Statele Unite.

Şedinţa comisiei va începe la ora 10.

În pofida anunţului făcut de Fifor, este puţin probabil ca procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, să vină la audierea sa programată pentru miercuri. Laura Codruţa Kövesi, a anunţat comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 că nu va veni la audiere, invocând o hotărâre a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare, precum şi o decizie a Curţii Constituţionale din 1994, conform căreia dispoziţiile din regulementele Parlamentului care obligă persoane de a se prezenta la comisiile de anchetă sunt neconstituţionale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.