Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat că ministrul Sănătăţii a spus cu nonşalanţă sâmbătă că cele 4 spitale din Bucureşti lăsate fără finanţare de primarul Sectorului 1 Clotilde Armand sunt acum în „administrarea lor proprie”, prin urmare pe cont propriu sau pot primi finanţare de la Primăria Capitalei şi de la Sector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ditamai ministrul Sănătăţii a declarat azi nonşalant că cele 4 spitale lăsate fără finanţare de amica sa inconştientă Clotilde sunt acum în «admninistrarea lor proprie». Adică: pe cont propriu! În aer, mai pe scurt! Şi că «pot primi finanţare şi de la Primăria Capitalei şi de la Sectorul 1».
 
Poate a fost plecat din localitate. Dar şi Clotilde, şi Friguşor, s-au spălat pe mâini şi au decis să nu finanţeze spitalele abandonate.  
 
Este de necrezut şi un fapt fără precedent ca un ministru al Sănătăţii să fie atât “je m’en fiche” faţă de sistemul medical! Tratează spitalele de parcă ar fi hale de producţie industrală şi ar scoate profit, pe care să-l distribuie către investiţii în sănătate şi cheltuieli de funcţionare! 
 
Sau, de fapt, asta se doreşte? Să ajungă să plătească pacientul, chiar dacă este asigurat, şi ar trebui să beneficieze de gratuitate!? Aceşti oameni fără inimă şi milă de semeni trebuie opriţi din acţiunile lor iresponsabile!”, a scris Gabriela Firea sâmbătă pe Facebook. 
 
Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat sâmbătă, în cazul scandalului legat de cele 4 spitalele din Sectorul 1, că nu are nicio legătură administrarea unităţilor spitaliceşti cu cine poate să le finanţeze şi a precizat că banii pot veni de la sectoare sau de la Consiliul General.
 
„Finanţarea poate să vină în continuare de la sectoare. Şi dacă vom avea proiecte de investiţii, ne bazăm în continuare pe suportul vostru. Finanţarea poate să vină pentru oricare punct din bilanţul acestor spitale de la Consiliul Sectorului 1, la fel cum poate să vină de la Consiliul General, dar în sine ceea ce aţi făcut vine unei decizii a Curţii de Conturi din 2016”, a afirmat Vlad Voiculescu, într-o discuţie pe care a avut-o cu Clotilde Armand, postată de aceasta sâmbătă pe canalul ei de Youtube.
 
Vlad Voiculescu a explicat care situaţia în privinţa acestor spitale din Sectorul 1.

„Avem trei coordonate ale fiecărui spital. Un spital este în subordinea cuiva şi poate să fie în subordinea Ministerului Sănătăţii, aşa cum sunt toate cele patru spitale sau poate să fie în subordinea Consiliului General aşa cum sunt altele în Bucureşti, precum e Colentina sau Colţea. Terenurile şi clădirile unui spital sunt în patrimoniul cuiva şi în cazul acesta sunt în patrimoniul autorităţii publice locale şi tot ce e în Bucureşti, toate clădirile, terenurile nu aparţin sectoarelor ci aparţin Consiliului Local. Dacă vorbim în subordinea cui sunt, în patrimoniul cui sunt şi în administrarea cui sunt şi dacă am înţeles bine clădirile celor patru spitale, terenurile sau parte dintre ele erau în administrarea Sectorului 1 şi acum sunt în administrarea spitalelor. Ceea ce e foarte normal”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Gabriela Firea a anunţat că reprezentanţii PSD în Consiliul Local Sector 1 au depus un document prin care este convocată luni o şedinţă a Consiliului, de la ora 12.00, pentru a vota un proiect prin care să fie abrogată hotărârea care transferă cele patru spitale din Capitală în administrarea PMB. Prim-vicepreşedintele PSD a adăugat că a fost făcută o acţiune să către către Instituţia Prefectului care poate suspenda această hotărâre.

Fostul edil general a mai precizat că va fi făcută şi o acţiune în contencios administrativ la Tribunalul Bucureşti, cu privire la această decizie luată de Consiliul Local Sector 1 referitoare la administrarea celor 4 spitale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.