Preşedintele interimar al USR, Elek Levente, a declarat, sâmbătă, că viitorul Congres al partidului, în care va fi ales noul preşedinte al partidului va avea loc în luna septembrie. În ce-l priveşte pe fostul preşedinte Nicuşor Dan, Elek a spus că acesta va trebui să se hotărască dacă se reînscrie în partid sau nu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O dată exactă nu este stabilită. Undeva în luna septembrie va avea loc Congresul”, a declarat Elek Levente.

În ce priveşte situaţia lui Nicuşor Dan, preşedintele interimar a precizat că acesta este prezent la şedinţa Consiliului Politic, aflată în derulare la această oră.

”Nicuşor Dan nu mai este membru al partidului. După cum ştiţi, şi-a înaintat demisia, urmează să decidă dacă se va reînscrie sau nu în partid. Este prezent şi acum la discuţii în calitate de invitat şi de parlamentar”, a spus Elek.

În ce priveşte poziţionarea USR faţă de referendumului iniţiat de către Coaliţia pentru Familie, membrii Consiliului Politic discută încă acest subiect, urmând să se decidă dacă se va da un vot pe această temă sau se va aştepta rezultatul referendumului intern pe acestă temă pe care l-a iniţiat organizaţia judeţeană din Suceava.

”O să discutăm şi o să vedem dacă o să votăm sau o să aşteptăm rezultatul referendumului”, a precizat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

Pe 1 iunie, Nicuşor Dan şi-a anunţat demisia din USR ca urmare a votului dat de către Biroul Naţional al partidului privind faptul că USR se va opune iniţiativei de revizuire a Constituţiei. Dan a anunţat că se va reînscrie doar dacă decizia va fi infirmat de forurile suprioare ale USR, Consiliul Politic şi Congresul.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.