Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni, în cadrul şedinţei solemne a Parlamentului de comemorare a regelui Mihai, că discursul susţinut de fostul monarh în Parlament în 2011, după mai bine de 60 de ani de când o făcuse ultima oară, poate fi considerat testamentul său politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Relaţia regelui Mihai cu Parlamentul a fost în ultimii ani una apropiată. Pe 25 octombrie 2011 majestatea sa a susţinut de la tribuna Parlamentului un discurs, după mai bine de 60 de ani de când o făcuse ultima oară, înaintea instalării la putere a regimului comunism. Din perspectiva de azi acest discurs poate fi considerat testamentul politic al regelui Mihai 1”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a amintit principalele mesaje transmise atunci de rege: rolul fundamental al Parlamentului într-o democraţie, valorile care trebuie să ne definească pe noi, românii şi faptul că, cele mai importante lucruri de dobândit după libertate şi democraţie sunt identitatea şi demnitatea.

”Elita românească are aici o mare răspundere. Identitatea şi demnitatea. Nu este întâmplător că tocmai în jurul acestor valori încercăm să construim în ultima perioadă viitorul naţiunii. Moartea regelui Mihai 1 ne-a îndurerat profund. A murit un om nobil, demn şi curajos", a mai spus Dragnea.

El a amintit şi contribuţia regelui Mihai la promovarea intereselor României, chiar şi când s-a aflat în exil.

"Regele Mihai 1 a fost în exil un promotor al democraţiei şi al intereselor istorice ale României păstrând vie speranţa întoarcerii ei la normalitate. Oricând i s-a cerut, şi nu numai, regele a fost gata să acţioneze pentru binele ţării lui. După 1989 contribuţia regelui Mihai 1 şi a familiei regale la integrarea României în NATO şi în Uniunea Europeană a fost semnificativă, chiar dacă în tradiţia discreţiei care caracterizează familia regală acest lucru a fost prea puţin comunicat public. Până în ultima clipă regele Mihai a luptat pentru ţara lui cu energie şi demnitate. Faptele sale şi viaţa sa demnă vor fi mereu un model pentru toţi românii care recunosc în rege una dintre cele mai luminoase figuri ale istoriei sale", a mai spus Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.