Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a declarat, vineri, la Antena 3, că numirea lui Victor Ponta în Guvern va avea drept consecinţă aplicarea deciziei Comitetului Executiv Naţional prin care s-a stabilit sancţiunea excluderii pentru orice membru al PSD care va accepta vreo funcţie în guvernul Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A făcut-o la libera alegere. Mai departe, consecinţele vor fi ca urmare a forului de conducere al PSD”, a declarat Adrian Dobre, referindu-se la preluarea de către Victor Ponta a postului de secretar general al Guvernului.

Dobre a negat că acest gest al lui Ponta ar putea duce la sciziunea partidului. ”Deschide (intrarea în Guvern a lui Ponta - n. red.) o discuţie nu despre ruperea PSD, deschide o discuţie despre aplicarea deciziei CEx-ului, aplicabilă tuturor membrilor PSD, inclusiv domnului Victor Ponta, care este membru al partidului ca noi toţi şi trebuie să ne supunem aceloraşi reguli. Nu pot fi unele reguli pentru unii şi alte reguli pentru alţii”, a mai spus deputatul PSD.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, miercuri, odată cu retragerea sprijinului politic pentru guvernul Grindeanu, că vor fi excluşi din partid cei care vor accepta să intre în cabinetul Sorin Grindeanu ca urmare a vacantării posturilor generată de demisiile în bloc ale miniştrilor.

Victor Ponta a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial şi fiind contrasemnată de secretarul de stat căruia i-au fost delegate atribuţiile lui Mihai Busuioc.

Primul act emis de Sorin Grindeanu a fost delegarea atribuţiilor Secretarului General al Guvernului către secretarul de stat Alexandru-Mihai Ghigiu, pe motiv că Mihai Busuioc a refuzat contrasemnarea actelor premierului şi nu s-a prezentat vineri la Guvern.

Decizia de înlocuire a fost luată "având în vedere refuzul secretarului general al Guvernului de a îndeplini obligaţia de a contrasemna deciziile prim-ministrului, prevăzută de prevederile art. IX din OUG 17/2009 (...), constatat conform Adresei înregistrate la SGG cu nr. 20/11.039 din 16 iunie 2017, precum şi absenţa acestuia din cadrul instituţie", potrivit hotărârii din Monitorul Oficial.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.