Camera Deputaţilor a început miercuri, puţin după ora 17:30, dezbaterea pe articole a legii 317/2004 privind funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, opoziţia criticând dur modificările aduse actului normativ în comisia specială condusă de Florin Iordache. Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa i-a numit pe deputaţii PNl şi USR ”viperele unui sistem ocult”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aţi stat dumneavostră şi v-aţi uitat la nişte posturi tv la nişte emisiuni foarte interesante în care se propagă această idee nocivă cum că justiţia în România este una abuizivă şi toate condamnările acestea de răsunet din ultimul timp au fost nişte abuzuri incomensurabile şi toţi aceşti domni politicieni care au suferit condamnări penale sunt nişte persecutaţi politic şi aţi tras concluzia că lucrurile nu funcţionează bine pe la Inspecţia judiciară, pentru că nu mai funcţionează butoanele alea. Nu e ok ce faceţi, este foarte trist”, a spus deputatul USR Stelian Ion de la tribuna camerei Deputaţilor.

El a numit legea ieşită din comisia specială ”un ghiveci între un proiect aruncat pe masa de Tudorel şi nişte politicieni”.

”Totul este făcut peste noapte, totul este scos de sub mânecă, într-un fel de scamatorie pe care o faceţi cu justiţia şi cu România”, a mai spus deputatul USR.

De la liberali au luat cuvântul deputaţii Ioan Cupşa şi Cătălin Predoiu, care au acuzat majoritatea PSD - ALDE - UDMR că ”îşi bate joc” şi că ceea ce face nu este legiferare, ci vandalizare.

”Sper să aveţi suficientă minte ca în Senat, amendamentele toxice pe care le aveţi înregistrate la această comisie specială să nu fie votate. CSM este un mecanism sensibil, avem absolută nevoie de acest mecanism care este practic cel mai important mecanism care asigură independenţa justiţiei. Vă bateti joc, stricaţi un mecanim foarte sensibil”, a spus Ioan Cupşa de la tribună.

La rândul său, Cătălin Predoiu a atras atenţia că în comisia specială a fost modificată mai mult de jumătate din legea privind funcţionarea CSM într-un ritm extrem de rapid de 18 articole pe oră.

”Asta nu e legiferare, asta e vandalizare. Legea a fost finalizată aseară, la orele 19,30, nu aveaţi când fizic să citiţi această lege. Ea a plecat tot de la un vis al domnului Toader - să ia Inspecţia Judiciară la Ministerul Justiţiei. Într-o altă zi, domnul Toader s-a întâlnit cu domnul Timmermans şi domnul Timmermans l-a trimis la la plimbare. Într-o altă zi, domnul Toader a venit şi a lăsat legea aici pe preş, la Parlament, unde, în generozitatea dumneavoastră aţi cules-o să o transformaţi în ceea ce avem azi în faţă. Adică v-aţi trezit cu o belea pe cap”, a spus fostul ministru al Justiţiei.

La tribună a venit şi deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, care s-a remarcat în ultimul timp Parlament prin limbajul licenţios şi injuriile repetate proferate la adresa membrilor opoziţiei.

”Permiteţi-i prostului Bacalbaşa să explice ce se petrece aici în această clipă. Şi ca să înţelegem ce se petrece aici, daţi-mi voie să omagiez clarviziunea şi curajul din acest weekend a preşedintelui SUA, Donald Trump, care a dezvăluit reţeaua de păianjen internţională a banditismului numit haştag rezist. Vedem aici zbaterile viperelor unui sistem ocult şi ultimile bale sângeroase ale Monicăi Macovei şi banditismului ei din justiţie. Fraţilor, vă felicit pentru curaj şi clariviziune, daţi-i înainte!”, a spus Bacalbaşa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.