Deputaţii au adoptat, decizional, proiectul pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 49/2023 privind aprobarea Programului naţional de investiţii pentru consolidarea spitalelor „Mihail Cantacuzino” şi a Programului naţional de expertizare a clădirilor publice cu risc seismic din sistemele de sănătate şi de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Programului naţional de investiţii pentru consolidarea spitalelor „Mihail Cantacuzino” şi a Programului naţional de expertizare a clădirilor publice cu risc seismic din sistemele de sănătate şi de învăţământ, ce urmează a fi finanţate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Programul naţional de investiţii pentru consolidarea spitalelor „Mihail Cantacuzino” va asigura finanţarea de la bugetul de stat a tuturor lucrărilor de intervenţii necesare asupra unei clădiri, respectiv: consolidarea seismică, reabilitarea, modernizarea, creşterea performanţei energetice, lucrări de demolare parţială sau totală şi realizarea unor clădiri noi, lucrări conexe, precum securitate la incendiu, lucrările de instalaţii aferente construcţiei, inclusiv instalaţii de fluide medicale, igienă, sănătate şi mediu înconjurător, siguranţă şi accesibilitate în exploatare, protecţie împotriva zgomotului şi utilizare sustenabilă a resurselor naturale.

Clădirile vizate sunt cele încadrate prin raport de expertiză în clasa de risc seismic RsI.

Pe 12 iunie, proiectul a fost adoptat de către Senat, în calitate de prim for sesizat, iar votul Camerei a fost decizional. Astfel, legea merge la promulgare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.