Premierul Viorica Dăncilă spune că a ţinut cont, în adoptarea OUG pentru votul uninominal în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean, de votul alegătorilor la alegerile europarlamentare, precizând că a lăsat ca voinţa cetăţenilor să fie reflectată şi în această privinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată miercuri, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot uninominal, Viorica Dăncilă a afirmat: “Nu am discutat despre acest subiect cu domnul preşedinte. Eu cred că votul trebuie să fie suveran şi că orice persoană care este aleasă prin vot trebuie să ţină cont de rezultatul votului".

Premierul spune că până acum preşedinţii de consilii judeţene sunt aleşi pe bază de negocierii dintre consilierii judeţeni aleşi şi consideră că această funcţie deosebit de importantă pentru un judeţ trebuie să fie în conformitate cu voinţa cetăţenilor.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

“Până acum avem alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin negociere. Sunt situaţii în care preşedintele care conduce Consiliul Judeţean poate  a obţinut un număr mic de voturi, poate are doar doi reprezentanţi, dar negocierile au făcut ca să conducă Consiliul Judeţean. Eu cred că această funcţie deosebit de importantă pentru un judeţ trebuie să fie în conformitate cu voinţa cetăţenilor exprimată prin vot şi cred că acest lucru este foarte important. Noi am înţeles votul cetăţenilor de la alegerile europarlamentare şi am înţeles că este cel mai important mod, cel mai democratic mod de exprimare, am lăsat voinţa cetăţenilor să fie reflectată şi în alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean”, a explicat Viorica Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.