Purtătorul de cuvânt al AUR Dan Tanasă îi dă replica lui Kelemen Hunor, care a spus că discursul de ură al AUR împotriva maghiarilor duce la incidente precum cel în care un băiat maghiar în vârstă 15 ani a fost agresat de doi colegi de lot, într-un cantonament de la Reşita. „O afirmaţie total deplasată din partea unui politician care îşi ia ordinele din altă capitală decât cea de la Bucureşti şi al cărui singur scop este acela de a propaga dezbinare şi învrăjbire”, a spus Tanasă, care a completat că „UDMR incită la ură de 34 de ani, iar PNL şi PSD îi lasă pe liderii formaţiunii maghiare să se dezlănţuie, doar pentru a se folosi de voturile din Parlament”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Într-o notă populistă, fără pic de jenă, Kelemen Hunor manipulează cu neruşinarea caracteristică pe Facebook că un băiat de 15 ani de etnie maghiară a fost torturat în cantonament de colegii lui din cauza „discursului de ură al Alianţei pentru Unirea Românilor”. O afirmaţie total deplasată din partea unui politician care îşi ia ordinele din altă capitală decât cea de la Bucureşti şi al cărui singur scop este acela de a propaga dezbinare şi învrăjbire. Spre deosebire de liderii UDMR care folosesc un discurs periculos, prin care incită constant la ură, AUR condamnă orice gest de violenţă, mai ales asupra minorilor. Tentativa UDMR de a stârni tensiuni şi de a mai câştiga ceva electorat, fără să existe vreo dovadă că acel conflict are conotaţii etnice este de-a dreptul jalnică. În realitate, nicio autoritate sau părinţii copilului nu au spus că ceea ce s-a întâmplat în turneu ar avea conotaţii etnice. Liderul UDMR vorbeşte de funie în casa spânzuratului, alegând să folosească un incident tragic, în centrul căruia a fost implicat un minor, în jocul lor politic abject”, a declarat Dan Tanasă, potrivit unui comunicat de presă al AUR.

Acesta a vorbit despre mai multe instanţe în care maghiarii au fost agresivi şi a pomenit despre cum Ungaria şi Rusia au avut acţiuni concentrate împotriva României, cu sprijinul UDMR.

„Unde a fost Kelemen Hunor în 2011, atunci când hocheiştii maghiari au bătut un jucător român? Unde a fost Kelemen Hunor în 2023, când s-au descoperit ororile din orfelinatul din Mureş, condus de Kolozsvari Tibor, membru UDMR? Timp de peste 10 ani, acei copii au fost malnutriţi, torturaţi şi violaţi, fără ca nimeni să plătească. Unde a fost Kelemen Hunor când colegii săi premiau condamnaţi pentru terorism? Să nu uităm nici de ştirile apărute în presă despre cum Ungaria şi Rusia aveau acţiuni concentrate împotriva României cu sprijinul UDMR. Tot UDMR l-a pus la conducerea ministerului Sportului din Guvernul României pe Eduard Novak, cel care îi încuraja pe hocheiştii din Naţionala României să cânte imnul unui inventat ţinut secuiesc, iar atunci când a fost pus să cânte versurile imnului naţional al ţării a zâmbit ironic. Azi este revoltat nevoie mare”, a mai precizat Tanasă.

El a adăugat că „AUR a apărut în urmă cu patru ani, din dorinţa de a fi alături de români”.

„În schimb, UDMR incită la ură de 34 de ani, iar PNL şi PSD îi lasă pe liderii formaţiunii maghiare să se dezlănţuie, doar pentru a se folosi de voturile din Parlament”, a conchis purtătorul de cuvânt al AUR.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a reacţionat, după ce un băiat maghiar în vârstă 15 ani a fost agresat de doi colegi de lot, într-un cantonament de la Reşita, în timpul unei petreceri cu alcool şi ţigări. „Ajunge! Până aici! Iată unde duce discursul de ură al AUR împotriva maghiarilor. Ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie condamnat de conducătorii statului român, cei responsabili trebuie pedepsiţi!”, a afirmat liderul Uniunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.