Fostul lider USR Dan Barna a criticat decizia Guvernului interimar condus de Florin Cîţu de a da bani primăriilor din Fondul de rezervă şi îl acuză pe premier ”de cinism şi o nedisimulată ticăloşie”, pentru că se răzbună pe sute de mii de cetăţeni, doar pentru că nu a primit susţinere în Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nemernicia prin care Câţu a golit fondul de rezervă al Guvernului şi l-a distribuit tuturor primăriilor, mai puţin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această pozitie, că pălăria îi era mult prea mare”, a scris Barna într-o postare pe Facebook. 
 
El afirmă că, astfel, premierul s-a răzbunat pe sute de mii de cetăţeni, doar pentru că nu a fost susţinut în Parlament. 
 
 
”Să te răzbuni pe nişte sute de mii de cetăţenii ai României pentru că nu mai ai susţinere în Parlament arată nu doar cinism ci şi o nedisimulată ticăloşie”, mai spune Barna. 
 
USR mai transmite, printr-o postare, că ”Florin Cîţu a început marea împărţeală”.
 
”Aseară, în şedinţa de guvern, premierul demis a alocat un miliard de lei din fondul de rezervă către primarii PNL şi UMDR, dar şi către primarii PSD de la care speră să obţină ajutor pentru instalarea unui guvern minoritar. Este o nouă dovadă că acest om s-a folosit de PNDL 3 pentru a şantaja şi a obţine preşedinţia PNL, iar acum repetă figura: se foloseşte de banii din fondul de rezervă pentru a rămâne la Palatul Victoria”, se menţionează în mesaj. 
 
 
Cei de la USR afirmă că ”Florin Cîţu acţionează fără scrupule şi fără nicio urmă de responsabilitate, aruncând în stânga şi-n dreapta cu bani publici”.
 
 
”În plină criză, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transporturilor nu au primit toţi banii de care aveau nevoie, pentru că Florin Cîţu a pus pe primul plan sinecurile şi interesele personale. Miniştrii noştri au avut proiecte de investiţii, de reforme, însă USR PLUS a fost exclus de la guvernare în plină criză, din cauza unui premier total iresponsabil. După înfiinţarea PNDL 3, marele jaf naţional orchestrat de Florin Cîţu continuă. E nevoie de criterii de transparenţă în ceea ce priveşte modul în care sunt alocaţi banii din fondul de rezervă. În prezent, regulile după care se împart aceşti bani sunt cele stabilite de Dragnea, în goana sa de a da bani preferenţial către primari şi consiliile judeţene”, mai spun cei de la USR. 
 

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

 

Conform propunerii formulate de MDLPA şi adoptate de Executiv, din suma de peste 1 miliard de lei, 177.159.000 de lei au fost alocate consiliilor judeţene şi sunt destinate, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi protecţie a copiilor”, a transmis Ministerul Dezvoltării. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.