Biroul Politic Central al ALDE şi parlamentarii partidului se reunesc, luni, în şedinţă comună pentru a stabili mandatul cu care delegaţia ALDE se va prezenta la consultările de la Cotroceni şi se va pronunţa asupra porpunerii de excludere din partid a deputatului Remus Borza, propunere făcută de către preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa va începe luni, la ora 12, la Parlament, în sala grupului deputaţilor ALDE de la etajul 1M.

”La reuniunea Biroului Politic Central al ALDE se va lua în discuţie şi propunerea preşedintelui ALDE, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, de excludere din partid a deputatului Remus Borza, ca urmare a încălcării deciziei forurilor statutare ale ALDE privind votul la moţiunea de cenzură”, transmite biroul de presă al ALDE.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că va propune demiterea din partid a deputatului Remus Borza, care a votat împotriva moţiunii de cenzură, numindu-l pe acesta ”o candoare greu de imaginat”.

”Remus Borza, cu o candoare greu de imaginat, le-a spus unor colegi că a fost ieri la discuţii cu Grindeanu şi i s-a propus funcţia de ministru al Energiei şi că el s-a simţit obligat să-şi respecte angajamentul şi eu l-am întrebat: dar cine te-a pus pe lista parlamentară de ai ajuns deputat? Te-a pus domnul Grindeanu cumva sau altcineva?”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că ar fi semnat personal demiterea lui Remus Borza din partid, dacă ar fi fost posibil.

"N-am altă soluţie, am şi spus, dacă aş putea eu să semnez, dar nu pot statutar să fac acest lucru, să semnez demiterea lui, aş fi făcut-o. Voi propune structurii statutare demiterea domnului Borza din ALDE”, a mai spus Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.