Preşedintele Grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, a anunţat, joi seară, că i-a transmis trei întrebări Ursulei Von Der Leyen, înainte ca europarlamentarii grupului să-I acorde susţinerea pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Întrebările vizează statul de drept, alegerea comisarilor europeni şi Conferinţa despre viitorul Europei propusă de Renew Europe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”I-am transmis astăzi candidatei la preşedinţia Comisiei Europene Ursula Von Der Leyen o scrisoare deschisă, ca urmare a discuţiei de ieri cu eurodeputaţii noului grup din care face parte şi Alianţa USR PLUS, Renew Europe. Pentru ca grupul să-i poată oferi susţinere pentru votul din Parlamentul European, Ursula Von Der Leyen trebuie să răspundă mai concret la câteva întrebări esenţiale din perspectiva valorilor pe care Renew Europe le apără”, a scris, joi seară, pe Facebook, Dacian Cioloş.

Temele pe  marginea cărora Dacian Cioloş a cerut lămuriri suplimentare sunt statul de drept, alegerea comisarilor şi Conferinţa despre viitorul Europei.

”Statul de drept: Este nevoie de un angajament fără ambiguităţi al viitorului preşedinte a Comisiei referitor la instituirea unui mecanism similar MCV în toate statele europene; Alegerea comisarilor: Viitorii comisari europeni trebuie să aibă o experienţă politică solidă, competenţe dovedite şi să fie aleşi în aşa fel încât să existe un echilibru geografic pentru portofoliile cheie din viitoarea Comisie; Conferinţa depre viitorul Europei: Este nevoie, dincolo de susţinerea generală a Conferinţei, de exprimarea unui punct de vedere mai aplicat al candidatei despre cum ar trebui să funcţioneze şi care ar trebui să fie rezultatele acestei comisii”, a mai scris Cioloş pe Facebook.

Germana Ursula von der Leyen, candidata la preşedinţia Comisiei Europene (CE), a trecut testul în Parlamentul European (PE), un examen crucial cu un rezultat incert, în care a promis că Europa va fi condusă de un număr egal de femei şi bărbaţi, relatează AFP.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.