Marcel Ciolacu a răspuns cu o întrebare, chestionat dacă a avut PSD vreo vină pentru faptul că zona Moldovei a fost lăsată în urmă din punct de vedere al dezvoltării. „Asta vreţi să recunosc eu? Că e o vină a PSD? Nu, a fost o lipsă de viziune în cei 30 de ani”, a spus liderul social-democraţilor. La Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Vaslui, Marcel Ciolacu a admis că Vasluiul este cel mai sărac judeţ din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Asta vreţi să recunosc eu? Că e o vină a PSD? Nu, a fost o lipsă de viziune în cei 30 de ani. Acum e prima oară când se prind şi trec prin planurile de la UE, prin fonduri europene, autostrăzile din Moldova. Se pare că odată cu războiul din Ucraina s-a văzut mai bine Moldova şi la Bruxelles”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat dacă e de părere că a avut PSD vreo vină în aceşti ani că Moldova a fost lăsată în urmă, ca dezvoltare a zonei, într-o conferinţă de presă susţinută după participarea, vineri, la Conferinţa judeţeană extraordinară a PSD Vaslui.

De asemenea, chestionat cine are o vină că Moldova e lăsată în urmă, liderul social-democraţilor a răspuns: „Cred că referirea era la venituri şi că foarte mulţi copii, fraţi, surori, au părăsit zona pentru că nu s-a dezvoltat infrastructura”.

„În acest moment, toată infrastructura se dezvoltă. Sunt şi iinvestiţii locale majore. Nu cred că vreodată au mai fost două miliarde lei investite Indiferent de cât dezvoltare proprie aveţi, dacă nu se face această interconectare să trecem odată Carpaţii, dar şi cu un drum la Bucureşti, nu vor veni investitori. În momentul în care va fi finalizată autostrada, aeroporturile, atunci investitorii vor vrea să vină”, a completat Ciolacu.

La Conferinţa judeţeană extraordinară a PSD Vaslui, Marcel Ciolacu a spus că „Moldova a fost părăsită şi a fost lăsată în urmă în toţi aceşti zeci de ani” şi că vina a fost lipsa de viziune, însă câteodată, dacă te uiţi la decizii, vei observa că parcă au fost făcute intenţionat.

„Ştiu şi eu, ştiţi şi dumneavoastră că Vasluiul este cel mai sărac judeţ. Nu aveţi dumneavoastră nicio vină. Vasluiul şi Moldova nu au nicio vină. Vina a fost lipsa de viziune şi câteodată, dacă te uiţi la decizii, vei observa că parcă au fost făcute intenţionat. Au plecat copiii, nepoţi, fraţi. Zona din care au plecat cei mai mulţi români în străinătate este zona Moldovei, indiferent cât de multe investiţii aveţi în interiorul judeţului şi acum aveţi aproape două miliarde de lei, indiferent cât de multe investiţii sunt în interiorul Botoşaniului sau la Bacău. Oameni buni, dacă nu există o interconectare, dacă nu există autostrăzi, aeroport, nicio zonă nu se va dezvolta. Nu este suficient să ai drumuri judeţene. Nu e suficient să ai drumuri comunale. Nu e suficient să ai şcoli în fiecare comună. Moldova a fost părăsită şi a fost lăsată în urmă în toţi aceşti zeci de ani. Că a fost o politică, că cineva şi-a asumat acest lucru, nu avem ce face”, a afirmat Ciolacu în faţa social-democraţilor de la Vaslui.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.