Secretarul Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură, Marius Bodea, a declarat că parteneriatul public-privat pentru Autostrada Iaşi-Târgu Mureş este "o prostie şi o jignire" pentru Moldova, iar dacă "PSD tot vrea să facă experimente, atunci să le facă mai întâi în Teleorman".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul PNL Marius Bodea a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu înţelege încăpăţănarea Guvernului PSD de a face un tronson din Autostrada Iaşi-Târgu Mureş în parteneriat public-privat, în condiţiile în care există bani europeni pentru întregul proiect.

"Este o prostie şi o jignire pentru Moldova să spui că vei construi tronsonul de la Târgu Neamţ la Iaşi prin parteneriat public-privat, câtă vreme poţi accesa fonduri europene pentru întreaga autostradă, de la Iaşi la Târgu Mureş. Nu vor să prindă tronsonul care străbate Moldova pentru că au interese. Dacă tot vor cei din PSD să facă experimente, atunci să le facă la ei în Teleorman, iar dacă merge şi reţeta are succes, atunci suntem şi noi de acord", a declarat Bodea.

Deputatul liberal Marius Bodea, care ocupă şi funcţia de secretar al Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură, a afirmat că nicăieri în ţară nu s-a făcut un proiect important prin parteneriat-public privat, el adăugând că "explicaţia că proiectul ar dura mai puţin nu ţine".

Liberalul a precizat că, dacă în proiectul de buget pe anul viitor nu vor fi prevăzuţi bani şi pentru tronsonul Iaşi-Târgu Neamţ, atunci va depune un amendament pe această temă şi va cere sprijinul tuturor parlamentarilor din Moldova.

"Ministrul Transporturilor crede că scapă, dar se înşeală. Legea pentru autostradă pe care am adoptat-o recent în Parlament spune clar că Ministerul Transporturilor trebuie să finanţeze proiectul. Nu merge cu jumătăţi de măsură şi cu subterfugii", a afirmat liberalul Bodea.

În urmă cu câteva zile, reprezentanţii asociaţiilor civice care militează pentru Autostrada Iaşi-Târgu Mureş au acuzat Guvernul că vrea să scoată acest proiect de pe lista de priorităţi.

Totodată, asociaţiile civice ieşene au precizat că, foarte probabil, va fi iniţiat un protest la Iaşi, una dintre propuneri fiind ca acţiunea să se organizeze chiar în 24 ianuarie, când la Iaşi sunt aşteptaţi oficiali guvernamentali la manifestările dedicate Zilei Unirii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.