Avocatul Adrian Ţuţuianu a fost preşedinte al CJ Dâmboviţa, mandat intercalat între cele două perioade în care a fost senator, 2008-2012 şi din 2016. Absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, Ţuţuianu conduce actualmente Comisia parlamentară de control al SRI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adrian Ţuţuianu s-a născut la 1 august 1965, în localitatea Malu cu Flori (jud. Dâmboviţa). Între 1984 şi 1988 a studiat dreptul la Universitatea din Bucureşti, specializându-se în drept economic şi adminstrativ. Şi-a completat studiile cu o diplomă de master în Managementul Afacerilor Publice Europene obţinută la Institutul Naţional de Administraţie, iar în 2006 a obţinut titlul de doctor în drept. În 2010 a absolvit şi Colegiul Naţional de Apărare.

Activitatea profesională şi-a început-o în 1990 în cadrul Prefecturii Dâmboviţa, unde a lucrat până în 1995 când, pentru câţiva ani, a lucrat în cadrul unor companii private. În 1999 a intrat în avocatură. În anul 2000 a început să predea la Universitatea Valahia din Târgovişte, mai întâi ca lector, apoi conferenţiar.

S-a implicat în politică în anul 1998, când a devenit membru al PSD, partid pe ale cărui liste a fost ales consilier judeţean Dâmboviţa în anul 2004. La alegerile parlamentare din 2008 a obţinut un mandat de senator de Dâmboviţa. Ca senator, Ţuţuianu a activat ca membru al Comisiei juridice, vicepreşedinte al Comisiei de Regulament, iar în 2011-2012 a fost secretar al Biroului Permanent

În 2012, s-a întors în judeţul de obârşie, obţinând la alegerile locale funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. De asemenea, a preluat atunci şi conducerea organizaţiei judeţene a PSD. În iunie 2016, a fost reales preşedintele CJ Dâmboviţa, însă a renunţat la acest post la numai 6 luni, când a decis să candideze la parlamentare pentru al doilea mandat senatorial, pe care de altfel l-a şi obţinut. În decembrie 2016, PSD l-a propus pentru funcţia de secretar al Biroului Permanent.

Adrian Ţuţuianu este şi preşedintele Comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informaţii. Spre deosebire de legislaturile precedente, Ţuţuianu a avut intervenţii publice mult mai frecvente decât ale precedesorilor săi şi a iniţiat modificarea Regulamentului de funcţionare a comisiei. 

Ministrul desemnat al Apărării deţine, potrivit declaraţiei de avere depuse în această lună, un teren agricol de 4.800 m² în Malu de Flori. În comuna Răzvad mai are două terenuri intravilane, fiecare de 1.000 m², şi o casă de 200 m². Adrian Ţuţuianu mai are jumătate din 10 hectare de pădure în comuna Odobeşti (jud. Dâmboviţa) şi jumătate dintr-un teren intravilan din Târgovişte, de 400m².

Ţuţuianu şi familia sa deţin două apartamente în Târgovişte, plus sediul unui cabinet de avocatură, la care se adaugă un apartament de 125 m² în Bucureşti. Senatorul deţine trei autoturism Volkswagen, două Polo şi un Passat.

În trei depozite bancare, Ţuţuianu deţine 53.800 de lei, iar datoriile sale la bănci însumează 85.000de lei. El posedă acţiuni la mai multe companii evaluate la 17.000 de lei şi 2.000 de euro.

În 2016, Ţuţuianu a obţinut 85.100 de lei ca preşedinte al CJ Dâmboviţa, 37.400 lei pentru activitatea didactită la Universitatea Transilvania şi 5.000 de lei ca senator (leafa pe luna decembrie). Soţia a obţinut venituri salariale de 34.300 de lei de la Prefectura Dâmboviţa şi 67.600 de lei din chirii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.