Reprezentanţii AUR au cerut demisia de urgenţă a lui Iulian Dumitrescu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, după ce DNA a făcut mai multe percheziţii joi dimineaţa, inclusiv într-un imobil dintr-un complex rezidenţial din Bucureşti în care locuieşte liberalul. „Putregaiul sistemului politic şi administrativ gestionat de PNL şi PSD continuă să iasă la suprafaţă. Cazul baronului PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu, reprezintă imaginea perfectă a unui sistem corupt pe care l-au creat şi moşit liberalii şi social-democraţii în decursul a 34 de ani”, mai spun aceştia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu cât eşti mai penal, mai arogant faţă de lege şi societate, cu cât transformi instituţia publică şi banul public în moşie proprie, cu atât eşti mai bun pentru administraţia locală şi judeţeană pentru PNL. În acest tablou se încadrează şi baronul de Prahova al PNL, Iulian Dumitrescu, cel care, potrivit presei, plăteşte o chirie lunară de 6000 de euro pentru un apartament de 800 de mp în cartierul de lux Stejarii din nordul Capitalei, iar soţia acestuia conduce un Lamborghini Urus de 250.000 de dolari. Totul să înţelegem că din banii de preşedinte al Consiliului Judeţean!?”, mai precizează comunicatul de presă al AUR

Prin urmare, AUR solicită atât PNL, cât şi PSD, delimitarea fără ezitare de faptele de corupţie ale unui reprezentant al coaliţiei de guvernare, iar baronului Iulian Dumitrescu îi solicităm de urgenţă demisia din funcţia pe care o deţine. Un personaj suspectat pentru fapte de corupţie, pentru luare de mită, nu are ce să caute în funcţia publică pe care o deţine şi nu mai poate fi parte a deciziei la nivelul administraţiei judeţene prahovene.

Procurorii DNA fac mai multe percheziţii joi dimineaţă, inclusiv într-un imobil dintr-un complex rezidenţial din Capitală în care locuieşte preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte PNL pentru Mediu de Afaceri şi Societate Civilă. Procurorii DNA se află şi la sediul Consiliului Judeţean.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat pentru News.ro, că justiţia trebuie să îşi facă datoria şi că PNL va aplica Codul Etic şi prevederile statutare în funcţie de evoluţiile viitoare în justiţie.

DNA a anunţat, în contextul informaţiilor privind percheziţiile care îl vizează pe preşedintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu, că joi au loc 19 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, săvârşite în perioada 2020 - prezent, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.