Propunerea României pentru funcţia de comisar european, Adina Vălean, a primit, marţi, avizul Parlamentului României, cu 25 de voturi ”pentru”. Tot marţi, comisia JURI a Parlamentului European a validat în unanimitate candidatura sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am fost audiată de către comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României înaintea audierii pentru funcţia de Comisar European pentru Transporturi. Am primit undă verde de la Parlamentul României cu 25 de voturi «pentru», trei abţineri şi niciun vot împotrivă. Tot azi, în Parlamentul European, Comisia JURI a validat candidatura mea în unanimitate”, a scris, marţi, Adina Vălean pe Facebook.

Audierea ei în Parlamentul European va avea loc joi, între orele 14:00 şi 17:00.

Europarlamentarul Adina Vălean, nominalizată pentru postul de comisar european, a fost audiată marţi în comisiile parlamentare reunite de afaceri europene, ea fiind însoţită de către premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern,  că europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean vor fi propuşi pentru postul de comisar european din partea României, decizia fiind luată în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis. Totodată, Orban a spus că le va solicita preşedinţilor celor două Camere audierea în comisiile de specialitate din Parlamentul României a candidaţilor.

În aceeaşi zi, preşedintele CE Ursula von der Leyen a acceptat nominalizarea europarlamentarului PNL Adina Vălean pentru postul de comisar european din partea României.

Acuzat de lipsa consultării cu partenerii politici în privinţa nominalizării Adinei Vălean pentru funcţia de comisar european, Ludovic Orban a declarat că decizia a fost luată ”sub imperiul urgenţei”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.