Premierul Mihai Tudose a afirmat, în cadrul întrevederii pe care a avut-o miercuri cu ministrul de stat din Ministerul Afacerilor Externe din Japonia, Nobuo Kishi, că România este interesată să încheie un parteneriat strategic cu Japonia care să impulsioneze relaţiile bilaterale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România este o ţară sigură şi foarte stabilă din punct de vedere politic şi din punct de vedere fiscal, având un mare potenţial de atragere a investiţiilor străine. Dezvoltarea relaţiilor cu Japonia este o prioritate specială pentru România, inclusă şi în Programul de Guvernare şi avem interes pentru ridicarea relaţiilor româno-nipone la nivelul de parteneriat strategic”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Şeful Executivului a invitat firmele japoneze cu afaceri în Marea Britanie să se relocheze în România, Tudose invocând creşterea economică solidă a Românie şi perspectivele pe următorii ani, calificarea forţei de muncă şi un sector IT puternic. A fost abordat şi stadiul realizării tronsonului de metrou M6 Gara de Nord-Aeroportul Otopeni.

”Sper că România va fi considerată de mediul de afaceri din Japonia o piaţă foarte atractivă pentru investiţii. Şansele de cooperare economică şi comercială între ţările noastre vor fi şi mai mari după intrarea în vigoare a Acordului de parteneriat strategic şi liber-schimb dintre Japonia şi Uniunea Europeană”, a declarat Nobuo Kishi.

Japonia este, la ora actuală, cel mai mare investitor în România dintre ţările Asiei. Cele circa 150 de companii nipone prezente în România au creat mai mult de 38.000 de locuri de muncă.

Nobuo Kishi a avut întrevederi separate şi cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Cu preşedintele Klaus Iohannis Nobuo Kishi a discutat despre relaţiile bilaterale şi oportunităţile de extindere a parteneriatului dintre cele două ţări, în special din perspective politice şi economice.

"Agenda de discuţii a inclus un schimb de vederi asupra stadiului şi perspectivelor de consolidare a parteneriatului dintre România şi Japonia, cu accent pe dinamizarea contactelor politice de nivel şi a cooperării economice, respectiv asupra aprofundării schimburilor culturale şi inter-umane", potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu oficialul japonez, Nobuo Kishi, a discutat despre proiectul magistralei de metrou Gara de Nord-Aeroportul ”Henri Coandă”, care beneficiază şi de finanţare din partea Japoniei şi despre chestiunea permanentizării regimului de scutire de viză pentru turiştii români care călătoresc în Japonia, regim acordat în prezent pe baze temporare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.