Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene Răzvan-Horaţiu Radu s-a întâlnit la Bruxelles cu Secretarul General Adjunct al Comisiei Europene, Jean-Eric Paquet, care a confirmat progresele în materie înregistrate de România în ultimul an, subliniind faptul că statisticile Comisiei ilustrează eforturile vizibile depuse de autorităţile române în ceea ce priveşte respectarea dreptului UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cadrul reuniunii, Secretarul General Adjunct al Comisiei a confirmat progresele în materie înregistrate de România în ultimul an, subliniind faptul că statisticile Comisiei ilustrează eforturile vizibile depuse de autorităţile române în ceea ce priveşte respectarea dreptului UE. În cadrul reuniunii, Secretarul General Adjunct al Comisiei a confirmat progresele în materie înregistrate de România în ultimul an, subliniind faptul că statisticile Comisiei ilustrează eforturile vizibile depuse de autorităţile române în ceea ce priveşte respectarea dreptului UE", transmite MAE.  

De asemenea, Agentul Guvernamental a evidenţiat preocuparea constantă a autorităţilor române cu privire la respectarea obligaţiilor care decurg din dreptul UE, context în care se urmăreşte transpunerea la termen şi aplicarea corectă a legislaţiei UE. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Oficialul UE a salutat buna colaborare între Comisie şi autorităţile române, atât în cadrul sistemului EU Pilot (pre-infringement), cât şi în ceea ce priveşte gestionarea acţiunilor în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor. 

"Secretarul General Adjunct a adus în discuţie posibilitatea organizării la Bucureşti a unei reuniuni pachet privind acţiunile în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor în curs. O astfel de reuniune a fost prezentată ca o ocazie de a stabili contacte cu autorităţile responsabile la cel mai înalt nivel, pentru identificarea unor soluţii de conformare adecvate şi a eventualelor dificultăţi. Agentul Guvernamental şi-a manifestat disponibilitatea pentru organizarea unei astfel de reuniuni, în contextul activităţilor de celebrare a 10 ani de la data aderării României la UE", anunţă MAE. 

De asemenea, în perioada 16-17 ianuarie 2017, au avut loc reuniuni şi cu reprezentanţi ai diferitelor Direcţii Generale din cadrul Comisiei Europene –Mediu, Stabilitate Financiară, Servicii Financiare şi Uniunea Pieţelor de Capital, Energie – context în care au fost discutate aspecte legate de gestionarea acţiunilor în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate împotriva României.

De la data aderării României la UE, au fost declanşate 551 proceduri de infringement împotriva României. Dintre acestea, 488 au fost clasate de Comisia Europeană în fază precontencioasă, 5 au fost radiate de pe rolul Curţii de Justiţie UE, iar 2 au fost soluţionate de această instanţă. Sunt în curs 56 de proceduri de infringement, toate în faza precontencioasă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.