Departamentul de Stat al SUA transmite, la împlinirea a zece ani de la semnarea Parteneriatului strategic şi a acordului privind amplasarea sistemului antirachetă în România, guvernele celor două state ”îşi reînnoiesc angajamentul de a funcţiona ca un bastion al valorilor euro-atlantice şi de a extinde şi aprofunda legăturile economice, culturale şi interpersonale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se împlinesc zece ani de la semnarea a două instrumente relevante pentru pacea şi securitatea Statelor Unite, a României şi a ţărilor aliate din Europa – Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii şi Acordul privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice. În urma semnării Acordului privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice, România găzduieşte, în prezent, sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore. În luna mai 2021 am sărbătorit cinci ani de la data la care sistemul Aegis Ashore a devenit funcţional.  Această aniversare reprezintă un punct important în relaţia noastră bilaterală. Reiterăm şi sărbătorim prietenia noastră şi cadrul diplomatic care au consolidat relaţiile bilaterale, au susţinut dezvoltarea democratică şi integrarea euro-atlantică, au intensificat comerţul şi investiţiile şi au contribuit la răspândirea pe scară largă a beneficiilor prosperităţii durabile”, a transmis Departamentul de Stat al SUA

Conform sursei citate, plecând de la punctul important reprezentat de aceste două aniversări, guvernele celor două state ”îşi reînnoiesc angajamentul de a funcţiona ca un bastion al valorilor euro-atlantice şi de a extinde şi aprofunda legăturile economice, culturale şi interpersonale” dintre cele două naţiuni.

”Astăzi, reiterăm şi sărbătorim cooperarea dintre noi şi apreciem faptul că în viitor vom face faţă împreună provocărilor, în calitate de prieteni şi aliaţi”, precizează Departamentul de Stat.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.