Ford Trucks a atins un volum important de camioane livrate pe piaţa din România, prin importatorul Cefin Trucks, care şi-a fixat deja strategia pentru următoarele 3.000 de camioane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camioanele Ford Trucks, distribuite de partenerii Cefin Trucks, au depăşit o cotă de piaţă de 10% în România şi au ajuns la un nivel considerat foarte bun de producătorul Ford Otosan. Cefin Trucks a atins pragul de 3.000 de camioane livrate, urcând astfel piaţa din România printre cele mai performante din regiune, după Turcia, Portugalia şi Maroc.

„România este o piaţă importantă pentru noi”, a declarat vicepreşedintele Ford Trucks, Serhan Turfan, care a explicat pentru Profit.ro că în România este deja o retea extinsa de vânzare şi 22 de centre de service.

Vânzările Ford Trucks în România au continuat să crească chiar şi în perioada pandemiei, nivelul de 2.000 de camioane fiind atins anul trecut, mai devreme decât ţinta fixată anterior, pe o piaţă de 6.200 de camioane vândute în 2021 şi care a fost estimată la 6.500 de unităţi pentru acest an.

La evenimentul de celebrare a celor 3.000 de camioane vândute, la Bucureşti au fost prezente nume importante din cadrul Ford Trucks: Serhan Turfan, Vicepreşedinte; Emrah Duman, Director International Markets; Selim Yazici, Managing director Central & Eastern Europe & Baltics al Ford Trucks International; Koray Kuvvet, Managing director Eastern Europe & Balkans Ford Trucks International.

Cei de la Cefin au dezvăluit şi câteva date despre numărul de clienţi: peste 660 de companii, clienţi unici, care au cumpărat cele 3.000 de camioane în cei mai bine de cinci ani de activitate Cefin Trucks.

Este vorba despre „companii importante din domeniul transportului intern şi internaţional, de construcţii şi companii ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul managementului deşeurilor”, precizează reprezentanţii companiei, care mai arată că aceste camioane pot fi întâlnite „pe cele mai mari şantiere de infrastructură din ţară, sunt pe drumurile naţionale şi internaţionale şi sunt folosite de către numeroase companii locale şi municipalităţi în lucrări specializate”.

“Livrarea a 3.000 de unităţi Ford Trucks în România este un obiectiv pentru care am muncit foarte mult încă de la lansare şi nu reprezintă pentru noi un simplu număr. Acest rezultat este şi un semn de apreciere din partea clienţilor atât referitor la produse, cât şi la serviciile pe care le oferim. Este, de asemenea, dovada unei munci extraordinare de echipă şi a tuturor celor implicaţi (furnizori, clienţi, finanţatori si acţionari).

Toţi cei care au contribuit la acest rezultat sunt deja parte a comunităţii Ford Trucks şi ne ajută să ducem mai departe strategia companiei. Principiul pe care ne bazăm este că atunci când clientul are de câştigat, acest lucru se transformă în câştig şi pentru companie. Doar printr-un proces constant de îmbunătăţire a serviciilor şi a produselor pe  care le oferim vom atinge nu numai noua provocare de a livra 3.000 de vehicule Ford Trucks în jumătate din timpul necesar, dar şi de a oferi cea mai mare valoarea adăugată pentru clienţii noştri.

Obiectivul nostru este să menţinem Ford Trucks în topul preferinţelor clienţilor acolo unde am dovedit deja că merităm poziţia de lideri, în segmente precum cel al vehiculelor de construcţii si cele specializate, şi să păstrăm trendul ascendent al cotei de piaţă. Ford Trucks a demonstrat deja un raport calitate-preţ foarte bun şi flexibilitate în faţa cerinţelor pieţei, pe care Cefin Trucks o poate acomoda prin experienţa pe care o are în servicii integrate”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

„Ford Trucks este prezent în România din 2017 alături de partenerul nostru Cefin Trucks. Acest parteneriat s-a dovedit a fi un real succes în ultimii cinci ani şi jumătate, timp în care brandul şi-a consolidat poziţia în piaţa de vehicule comerciale grele, în drumul către topul mărcilor din industrie.

Ne concentrăm pe consolidarea poziţiei de lider în segmentul vehiculelor de construcţii si specializate, în timp ce ne adaptăm la noile tehnologii şi nevoile pieţei permanent în evoluţie. De asemenea avem ca obiectiv să menţinem trendul ascendent în segmentul de transport internaţional, cu produsul Ford Trucks F-MAX.

Bazându-ne pe succesul pe pieţele actuale, prioritatea noastră este să stabilim o amprentă puternică Ford Trucks în Europa, cu portofoliul solid de produse, reţeaua puternică de dealeri şi o acoperire largă a serviciilor cu o înaltă competenţă.

Ne propunem să creăm valoare cu cele mai eficiente soluţii de transport şi poziţionarea noastră competitivă în ceea ce priveşte „costul total de proprietate”. După finalizarea expansiunii Europei de Sud şi de Vest, pătrundem în ţările Europei de Nord până în 2024 şi creşterea noastră va continua în acelaşi ritm. Ne propunem să fim în 55 de pieţe până în 2025. Credem că această strategie va contribui la succesul nostru continuu pe piaţa românească.

În timp ce extinderea reţelei de service - atât naţională, cât şi internaţională - contribuie foarte mult la încrederea pe care o construim cu clienţii noştri, accelerarea volumului de vânzări în România este, de asemenea, foarte importantă în 2023. Aceasta ne permite să ne setăm ca obiectiv ca următoarele 3.000 de unităţi Ford Trucks să fie livrate în jumătate din timpul necesar pentru primele 3.000” a declarat Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

Ford Trucks evoluţie accelerată pe piaţa românească

Cefin Trucks şi-a lansat oficial activitatea de importator şi distribuitor Ford Trucks în mai 2017, iar în primul an de activitate a vândut primele 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii şi 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania şi-a îndeplinit şi depăşit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul II, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă, la 4,1%.

Vânzările au crescut şi mai mult în 2019, cu peste 555 de unităţi livrate şi o cotă totală de piaţă de peste 8%, cumulând in noiembrie 2019 un total de peste 1.000 de unităţi Ford Trucks.

Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internaţional, Cefin Trucks intenţionează să-şi mărească cota de piaţă în segmentul respectiv, unde potenţialul de creştere rămâne foarte ridicat.

Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziţiei de lider în alegerile clienţilor din segmentele de Construcţii şi Vehicule municipale şi în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piaţă de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks şi-a extins reţeaua de service, ajungând la 19 centre service in România.

Cefin Trucks activează de 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse şi servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesionişti, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator şi distribuitor în România al Ford Trucks şi din mai 2017 a început activitatea din acest nou rol.

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaţionali de camioane de mare tonaj din lume. Acesta produce o gamă largă de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de construcţii şi camioane de distribuţie cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calităţii, durabilităţii şi eficienţei vehiculelor comerciale Ford stau la baza strategiei internaţionale a produselor Ford Trucks.

La Ford Trucks se întrepătrund mai mult de jumătate de secol de proiectare şi experienţă de producţie cu expertiza în dezvoltarea de produse specifice pieţei, pentru a construi principalele componente ale vehiculelor, inclusiv motoarele noi.

În prezent, îşi desfăşoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia şi CSI şi continuă să îşi dezvolte reţeaua internaţională pe trei continente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.