Procurorul general Augustin Lazăr a respins cererea de recuzare a şefului Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, făcută de Laura Codruţa Kovesi, întrucât "legiuitorul a prevăzut expres că este inadmisibilă recuzarea procurorului chemat să decidă asupra recuzării".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Digi 24, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a respins cererea de recuzare formulată de Laura Codruţa Kovesi împotriva şefului Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan.

"Prin ordonanţa din data de 18 februarie 2019, procurorul general al PÎCCJ a dispus respingerea cererii de recuzare formulată de persoana la care faceţi referire (Laura Kovesi - n.r.), în calitate de suspect într-un dosar instrumentat de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, întrucât în art. 67 alin. 2 teza a II-a din Codul de procedură penală legiuitorul a prevăzut expres că este inadmisibilă recuzarea procurorului chemat să decidă asupra recuzării”, se arată într-un răspuns al Parchetului General.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, vineri, după audierea la Secţia pentru investigarea magistraţilor, că a cerut recuzarea procurorului de caz şi a procurorului şef de secţie şi că nu a comis niciodată fapte penale.

"Mi s-au adus la cunoştinţă învinuirea şi calitatea de suspect. Am depus două cereri de recuzare, a procurorului de caz, a procurorului şef secţie. După ce mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea, doamna procuror mi-a spus că voi primi răspunsul la cererile de recuzare", a afirmat Kovesi, precizând că "motivele sunt cele din Codul de procedură penală, afectarea imparţialităţii".

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au anunţat, vineri seară, că o acuză oficial pe Laura Codruţa Kovesi că ar fi primit peste 280.000 de lei de la Sebastian Ghiţă în legătură cu aducerea în ţară a lui Nicolae Popa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.