Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, luni, la DNA Ploieşti garanţii sub formă de bunuri mobiliare şi imobiliare aparţinând unei firme pentru a acoperi cauţiunea de 13 milioane de euro, stabilită de către procurori în cel de-al patrulea dosar în care parlamentarul este cercetat pentru corupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse apropiate cauzei, Ghiţă a prezentat, luni, procurorilor DNA Ploieşti un dosar cu garanţii sub formă de bunuri mobiliare şi imobiliare aparţinând unei firme deţinute de către apropiaţi ai săi.

Aceleaşi surse au declarat că valoarea acestor bunuri se apropie de 13 milioane de euro, aceasta fiind suma stabilită de către procurorii DNA drept cauţiune.

Potrivit procedurilor, procurorii trebuie să decidă dacă acceptă sau nu garanţiile depuse de către deputat.

Sebastian Ghiţă a petrecut aproximativ o oră, luni după-amiază, în faţa procurorilor DNA Ploieşti, iar la ieşire nu a dat date despre cauţiune întrucât controlul judiciar dispus faţă de el îi interzice să facă declaraţii publice despre dosar.

Ghiţă a refuzat, totodată, să spună dacă procurorii au obiectat sau i-au reproşat în vreun fel faptul că recent a făcut declaraţii la un post de televiziune.

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat din nou la DNA Ploieşti, luni fiind termenul limită de depunere a cauţiunii de 13 milioane de euro stabilită de către procurori în cel de-al patrulea dosar în care parlamentarul este cercetat pentru corupţie.

Iniţial, termenul limită fusese stabilit pentru 6 aprilie, însă parlamentarul a solicitat şi a obţinut prelungirea acestui termen până luni.

La mijlocul săptămânii trecute, instanţa supremă i-a respins deputatului Sebastian Ghiţă cererea prin care acesta contesta măsura preventivă a controlului judiciar şi cauţiunea de 13 milioane de euro, în dosarul în care este acuzat de şantaj, dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Măsura preventivă a fost luată de procurorii DNA Ploieşti în 31 martie, la o zi după ce Camera Deputaţilor a respins solicitarea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului. Cauţiunea de aproape 60 de milioane de lei (aproximativ 13 milioane de euro) reprezintă "10 la sută din valoarea bunurilor şi lichidităţilor băneşti - cu excepţia terenurilor şi clădirilor neevaluate în bani - declarate de inculpat în ultima sa declaraţie de avere înregistrată la Parlamentul României - Camera Deputaţilor", potrivit DNA.

Sebastian Ghiţă este acuzat de două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, două infracţiuni de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În acest dosar, sunt implicaţi mai mulţi politicieni, poliţişti şi procurori de rang înalt din judeţul Prahova, fiind cercetaţi în stare de arest preventiv procurorul Liviu Tudose, adjunctul şefului Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, procurorul Aurelian Mihăilă, fostul adjunct al aceluiaşi parchet, Constantin Ispas, fostul şef al DGA Prahova şi Viorel Dosarul, fostul şef al Poliţiei Prahova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.