Primarul comunei Arieşeni, Vasile Marin Jurj, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia pentru fapte de corupţie privind obţinerea de fonduri europene, alături de edil fiind trimişi în judecată alte două persoane acuzate de complicitate dar şi o societate comercială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii, luni, de Direcţia Naţională Anticorupţie, Marin Vasile Jurj este acuzat de folosire sau prezentare cu rea - credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual, în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Alături de edil au fost trimişi în judecată şi doi complici ai acestuia, Ştefan Horaţiu Bădică şi Anamaria Bădică, care sunt acuzaţi de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la fals intelectual în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Procurorii anticorupţie au trimis în judecată în acelaşi dosar şi societatea Alfa Ştef SRL pentru comiterea infracţiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit în acest caz, procurorii anticorupţie au stabilit că în perioada 2009-2014, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile („Campus învăţământ profesional şi tehnic”), primarul Vasile Marin Jurj, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a folosit în relaţia cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice mai multe documente false, inexacte şi incomplete având ca rezultat avizarea, de către reprezentanţii instituţiei amintite anterior, a cererilor de rambursare, cu consecinţa aprobării la plată a sumelor solicitate, în cuantum total de 383.855 lei.

În cauză, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 348.891 lei.

Anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparţin lui Vasile Marin Jurj, Ştefan Horaţiu Bădică şi Anamaria Bădică. 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

Vasile Marin Jurj este primar în Arieşeni din 2004, iniţial fiind membru PNL dar şi-a dat demisia în 2014, profitând de ordonanţa care a permis migraţia aleşilor locali, şi s-a înscris în PSD. La ultimele alegeri locale Jurj a fost ales pentru un nou mandat de primar. Edilul a avut şi un alt dosar în care a fost judecat pentru un conflict de interese, însă în final a fost achitat penal şi a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.