Un atac cu rachete asupra unei clădiri rezidenţiale a ucis joi patru persoane la Liov, au anunţat autorităţile ucrainene, informează AFP. Volodimir Zelenski a promis inamicului joi un răspuns "tangibil".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis joi un răspuns "tangibil", după atacul mortal asupra unei clădiri rezidenţiale din Liov, în vestul Ucrainei, soldat cu patru morţi, potrivit unui nou bilanţ comunicat de ministrul de Interne Igor Klimenko.

"Inamicul va primi cu siguranţă un răspuns. Un (răspuns) tangibil", a declarat Zelenski pe Telegram, într-un mesaj însoţit de un videoclip care arată mai multe clădiri puternic avariate.

"Deja trei morţi", a declarat Andrii Sadovi într-un mesaj pe Telegram, după ce a raportat "opt răniţi" şi "multe apartamente" avariate într-o înregistrare video, postată pe Telegram. 

"În acest moment ştim că există patru persoane rănite în urma atacului cu rachete (...) O persoană în stare gravă a fost evacuată cu o ambulanţă", declara primarul anterior.

El a relatat că "o serie de explozii" au fost auzite în oraş.

"Totul a revenit la normal (...) Toate serviciile municipale îşi fac treaba", a adăugat primarul.

Şeful administraţiei regionale, Maksim Kozitski, a scris pe Telegram că infrastructuri critice au fost de asemenea avariate "conform primelor informaţii", după ce în cursul nopţii a anunţat că "mai multe rachete inamice" se îndreptau spre vestul ţării, citând forţele armate ucrainene.

Videoclipuri distribuite pe Telegram, pe care AFP nu a putut să le verifice, arată ferestre sparte în ceea ce este descris ca fiind un dormitor din apropiere.

La câteva sute de kilometri de linia frontului, Liov şi regiunea înconjurătoare au fost ţinta unor atacuri în mai multe rânduri de la începutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022.

În noaptea de 19 spre 20 iunie, o "infrastructură critică" din Liov a fost lovită de drone, a relatat Kozitski.

În martie, cinci persoane au fost ucise într-un atac armat asupra unei zone rezidenţiale din Velika Vilchanitsia, în regiunea Liov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.