Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a sosit la Kiev, potrivit unor informaţii apărute miercuri dimineaţă în presă. Vizita, neanunţată în prealabil, este prima pe care Blinken o face în decurs de un an în capitala ucraineană, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Kremlinul, despre vizita lui Blinken la Kiev: SUA sunt gata să finanţeze războiul până la "ultimul ucrainean"

Antony Blinken se va afla în capitala ucraineană timp de două zile şi este de aşteptat să anunţe un nou pachet de asistenţă americană în valoare de peste 1 miliard de dolari, potrivit Reuters. El se va întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

Vizita lui Blinken - primul oficial american de rang înalt care vine la Kiev în ultimele luni - are loc la câteva zile după ce preşedintele Zelenski şi-a demis ministrul apărării, la începutul acestei săptămâni, pe fondul mai multor scandaluri de corupţie legate de achiziţiile militare, şi în timp ce contraofensiva militară ucraineană se intensifică în sud-estul ţării.

Presa americană a citat frecvent oficiali americani sub anonimat care au criticat contraofensiva ca fiind prea lentă şi prost planificată, ceea ce a iritat oficialii ucraineni. Un oficial american a declarat pentru Reuters, sub condiţia anonimatului, că Blinken doreşte să obţină o evaluare directă a contraofensivei cu ocazia acestei deplasări. "Cred că ceea ce este cel mai important este să obţinem o evaluare reală de la ucrainenii înşişi", a declarat oficialul. "Vrem să vedem, să auzim cum intenţionează ei să avanseze în următoarele săptămâni", a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.