Preşedintele rus Vladimr Putin a ”dispărut” în mod brusc, vineri, de pe ecrane, în timp ce susţinea un discurs la un mare concert, la Moscova, de sărbătorire a anexării Peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin era pe cale să laude eroismul militarilor ruşi angajaţi în lupte în Ucraina, în faţa a zeci de mii de persoane, pe stadionul Lujniki, moment în care televiziunea publică rusă Rossiya-24 a început să difuzeze alte momente de la acest eveniment, discursuri oficiale şi cntece populare.

Rossiya-24 a reluat, un sfert de oră mai târziu, difuzarea intervenţiei liderului de la Kremlin, difuzând discursul cu întârziere.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior agenţiilor ruse de presă, că transmisiunea în direct a fost întreruptă din cauza unei ”pene tehnice la un server”.

Putin a făcut o adevărată demonstraţie de forţă, spectaculoasă, în timp ce în Ucraina se intensifică bombardamentele.

Purtând o helancă albă şi o canadiană albastră, el a apărut în faţa a 65.000 de oameni, pe stadionul de Lujniki, un eveniment tranmis în dorect.

Cea mai mare incintă sportivă din Rusia era plină ochi şi a fost decorată în întregime în culorile tricolorului rus, în vederea unei sărbătoriri uriaşe a anexării Crimeei.

Steaguri ruse, sloganuri antinaziste, cântece patriotice, banderole care proclamau ”pentru o lume fără nazism” - nimic nu a fost lăsat la întâmplare la acest eveniment uriaş de propagandă pro-Kremlin.

Vorbitorii purtau ”Z”-uri pe piept, o literă care a devenit un simbol al patriotsmului, deorece apare pe numeroase tancuri ruse desfăşurate în lupte în Ucraina.

”GENOCID”

Acest eveniment a fost ocazia ca cel mai puternic om de la Kremln să prezinte bilanţul ”operaţiunilor militare” în curs.

Încă de la începutul discursului său, Putin a dat asigurări că ”cei care poartă această luptă vor fi recompensaţi” pentru ”eroismul” lor.

”A trecut mult timp de când n-am mai văzut un astfel de comportament (...). Ne vom realiza toate planurile azi”, a declarat el, referindu-se la felul în care luptă militarii ruşi în Ucraina.

Într-o nouă încercare de a justifica ceea ce nu a catalogat niciodată drept un război, şeful statului rus a denunţat ceea ce califică drept ”genocid” în Donbas.

”Cei care trăiesc în Crimeea au avut dreptate atunci când au vrut să pună bariere solide împotriva naţionalismului şi nazismului. Ceea ce s-a întâmplat şi în alte teritorii şi continuă să se întâmple în Donbas este un genocid. Au existat operaţiuni militare, nu una singură, pentru a-i încercui. Au existat bombardamente intensive în mod constant în această regiune. Asta reprezintă un adevărat genocid. Ceea ce se întâmplă este un genocid”, a subliniat el în faţa unei mulţimi adepte a cauzei sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.