Capitala Ucrainei, Kiev, a fost zguduită de explozii, vineri dimineaţă, şi alarme de raid aerian şi explozii au fost raportate în întreaga ţară, potrivit Interfax Ucraina şi relatărilor de pe reţelele sociale, scrie Reuters. La Uman, în regiunea Cerkasî, rachete au lovit clădiri rezidenţiale şi depozite. Un bloc de locuinţe a fost lovit din plin de rachetă şi aici au fost înregistrate cele mai multe victime. La Dnipro, o femeie şi un copil au fost ucişi. Este primul atac aerian masiv din partea Rusiei după o pauză de aproape două luni şi intervine în condiţiile în care ucrainenii se pregătesc de lansarea unei contraofensive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Bilanţul victimelor din Ucraina în urma loviturilor ruseşti cu rachete a crescut la cel puţin 19 morţi. Moscova spune că şi-a îndeplinit obiectivele acestui atac. Supravieţuitorii povestesc momentele terifiante
CITEȘTE ȘI Bilanţul atacurilor din Ucraina a crescut la 16 morţi. Forţele ucrainene spun că au interceptat majoritatea rachetelor lansate de Rusia. Kuleba: E răspunsul Rusiei la toate iniţiativele de pace - VIDEO, FOTO

UPDATE - 12 persoane au fost ucise în urma atacurilor cu rachete ruseşti din centrul Ucrainei. Alte trei cadavre au fost scoase dintre dărâmăturile unei clădiri în oraşul Uman. Astfel, numărul total al persoanelor ucise în atacul din Uman se ridică la 10.

"Din nefericire, bilanţul morţilor din Uman a crescut. Salvatorii tocmai au mai scos din dărâmături încă trei cadavre ale unor locuitori morţi din Uman", a declarat Ihor Klîmenko, ministrul de interne, pe Facebook.

În Dnipro, în centrul Ucrainei, o femeie de 31 de ani şi copilul ei de 2 ani au murit în atac, potrivit Procuraturii regionale din Dnipropetrovsk.

CITEȘTE ȘI Bilanţul victimelor atacurilor ruse din Ucraina a crescut la 9 morţi
CITEȘTE ȘI Zelenski: Şapte morţi şi numeroşi răniţi, în urma atacurilor ruseşti din cursul nopţii. Sancţiunile internaţionale trebuie sporite
CITEȘTE ȘI Cel puţin cinci morţi în urma atacurilor ruseşti asupra Ucrainei din noaptea de joi spre vineri

UPDATE - ”O tânără şi un copil de trei ani au fost ucişi”, a afirmat, pe Telegram, Boris Filatov, primarul oraşului Dnipro, din centrul ţării.

Filatov nu a oferit mai multe detalii.

 

UPDATE - Nu sunt detalii cu privire la ce a fost lovit la Kiev sau spre pagube ori victime. Administraţia militară a oraşului a afirmat că unităţile anti-aeriene sunt în acţiune.

Potrivit The Guardian, la Uman, în regiunea Cherkasy, a fost lovită o clădire rezidenţială înaltă.

Igor Taburets, şeful Administraţiei Militare a regiunii Cherkasy, a afirmat pe Telegram că o rachetă de croazieră a lovit clădirea, iar serviciile de urgenţă se află acolo.

”În această dimineaţă, ocupanţii au atacat Cherkasy. Sunt două lovituri ale unor rachete de croazieră la Uman: o clădire rezidenţială şi clădiri ale unor depozite. Acum aflăm consecinţele. Toate serviciile sunt acolo. Alerta aeriană continuă”, a arătat el.

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Pe reţelele sociale sunt postate imagini video cu urmările atacului asupra clădirii rezidenţiale. Până în prezent nu sunt informaţii despre victime.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Interfax a arătat că, după miezul nopţii de joi spre vineri, au fost raportate explozii în Dnipropetrovsk, Kremeciuk şi Poltava, în centrul Ucrainei, în Nikolaiev în sud şi o altă sursă online a raportat o explozie în regiunea Kiev.

Interfax a citat conturi regionale de Telegram care afirmau că aparate de zbor neidentificate se îndreptau spre vestul ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.