Un senator spaniol cunoscut, Rita Barbera, fost primar al Valenciei, a murit miercuri în urma unui atac de cord, la vârsta de 68 de ani, la două zile după ce a depus măturie la Curtea Supremă într-un dosar de spălare de bani din perioada în care a fost edil, în care era vizată, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paramedicii care au fost chemaţi la hotelul din Madrid unde era cazată Barbera au încercat să o resusciteze timp de o jumătate de oră.

Barbera se afla în centrul atenţiei publice de peste un an, după ce s-a aflat că Partidul Popular (PP), aflat la putere, ar fi beneficiat de finanţate ilegală la Valencia, în cei 24 de ani în care ea a fost primar.

Curtea Supremă a început să o ancheteze pe Barbera în septembrie.

Mai mulţi membri ai echipei sale au fost acuzaţi de corupţie, dar ea a negat orice implicare în presupusa reţea de finanţare ilegală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.