Ministrul ucrainean de Externe Dmtro Kuleba cere joi ca Turcia să fie ”unul dintre garanţii” unui eventual acord cu Rusia, anunţă şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu, care se află într-o vizită la Liov, în vestul Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ucraina a făcut o ofertă cu privire la Acordul de securtate colectivă: P5 (cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU) plus Turcia şi Germania”, precizează Cavusoglu.

”În cadrul contactelor mele la Moscova, ieri, a, observat că Federaţia rusă nu are nicio obecţie şi că poate accepta o asemenea oferă”, anunţă şeful diplomaţiei turce.

Cavusoglu s-a întâlnit miercuri, la Moscova, cuomologul său rus Serghei Lavrov.

Mevlüt Cavusoglu, a făcut aceste delcraţii în faţa presei, la finalul acestor două întâlniri diplomatice.

”Speranţele unui armistiţiu sunt mari”, estimează el.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat joi, la telefon, cu omologul său rus Vladimir Putin, anunţă într-un comunicat preşedinţia turcă.

Erdogan a reiterat în această convorbire cu Putin oferta găzduirii unei întâlniri între preşedintele ucranean Volodmir Zelenski, ”la Ankara sau Istanbul” şi liderul de la Kremlin.

Recep Tayyip Erdogan a insistat ”asupra necesităţii deschiderii unor culoare umanitare” care să le permită civililor să părăsească zone de confruntări armate, mai anunţă în acest comunicat preşedinţia turcă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.