Forţele aeriene ucrainene au declarat sâmbătă că au doborât nouă din cele 14 drone lansate de Rusia în sudul şi centrul Ucrainei în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ucraina a distrus nouă drone inamice în regiunile Dnipro, Odesa, Nikolaiv şi Jitomir", a precizat forţele aeriene de la Kiev, adăugând că majoritatea dronelor Shahed, de fabricaţie iraniană, vizau "infrastructura energetică" din regiunea centrală Dnipro.

Cele mai multe dintre dronele Shahed de fabricaţie iraniană au vizat "infrastructura energetică" din regiunea centrală Dnipro, unde mii de oameni au rămas fără energie electrică.

Întreruperile de curent au afectat în principal Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Guvernatorul regiunii Dnipro, Serghei Lisak, a declarat că 15.000 de locuitori din Krivoi Rog au rămas fără electricitate în urma atacului cu drone.

Incendiile provocate de lovituri au afectat "două săli de cazane" din oraş şi "unele familii au rămas fără alimentare cu apă", a adăugat el, precizând că "nu s-au înregistrat morţi sau răniţi", dar că două case au fost avariate.

Şeful administraţiei militare a oraşului, Oleksandre Vilkul, a declarat că societăţile energetice vor "introduce ore de întrerupere de urgenţă" în oraş.

Tramvaiul de mare viteză din Krivoi Rog nu va mai funcţiona, iar unele spitale vor folosi generatoare.

Ministerul ucrainean al Energiei a declarat că lucrează pentru a restabili infrastructura critică.

De când a început invazia Ucrainei, în urmă cu aproape doi ani, Rusia a vizat infrastructura energetică a ţării, lăsând mii de oameni fără încălzire în timpul unei campanii intense anul trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.