Turcia nu va lăsa forţele siriene să avanseze în regiunea Idleb, a ameninţat marţi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, la o zi după uciderea a şapte militari şi a unui civil turci într-un atac în această provincie din nord-vestul Siriei, atribuit de Ankara forţelor lui Bashar al-Assad, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turcia nu este necesar să se plaseze într-o situaţie de ”confruntare gravă” cu Rusia pe tema ultimelor evoluţii din Siria, a declarat Erdogan, citat de postul CNN Turk, la bordul aeronavei cu care se întorcea dintr-o vizită în Ucraina.

Ankara şi Moscova, care susţin tabere inamice în Războiul din Siria, urmează să discute despre aceste probleme ”fără furie”, a declarat Erdogan.

Provincia Idleb este ultimul bastion al opozanţilor regimului lui Bashar al-Assad.

Forţele guvernamentale siriene desfăşoară o vastă ofensivă în provincia Idleb, cu ajutorul aviaţiei ruse, în care armata turcă dispune de posturi de observaţie, în virtutea unor acorduri încheiate în 2017 de Turcia şi Rusia.

Ministrul turc de Externe a îndemnat marţi Rusia să strumească forţele siriene în provincia Idleb.

”I-am transmis omologului meu rus Serghei Lavrov că regimul comite atacuri provocatoare împotriva posturilor noastre de observaţie din Idleb, la care vom riposta în cazul în care continuă, iar ei (ruşii) trebuie să oprească regimul cât mai rapid posibil”, a declarat presei Mevlut Cavusoglu.

”Noi nu mai acceptăm nici scuza potrivt căreia «noi nu putem controla în întregime refimul»” lui al-Assad, a avertizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.