Preşedintele american Donald Trump salută bilanţul imigraţiei al premierului ungar, dând asigurări alături de Viktor Orban că acesta a ”garantat securitatea Ungariei”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aţi făcut treabă bună şi aţi garantat securitatea ţării voastre”, a declarat Trump luni, în Biroul Oval, unde l-a primit pe Orban.

”El este dur, dar este respectat”, a adăugat locatarul Casei Albe, referindu-se la premierul populist, suveranist şi împotriva migraţiei ungar.

Trump a respins criticile formulate împotriva lui Orban din cauza unor presupuse încălcări ale democraţiei, relatează Reuters.

”La fel ca mine, (Viktor Orban) este un pic controversat”, a glumit preşedintele american în Biroul Oval, salutând politica în lupta împotriva migraţiei aplicată de Orban, apreciind că acesta împărtăşeşte aceeaşi viziune.

”Este un om respectat. Ştiu că e dur, dar e un im respectat”, a adăugat Trump răspunzând unei întrebări despre slăbirea democraţiei în Ungaria.

”A făcut ceea ce trebuia, consideră mulţi, cu privire la imigraţie. Când vezi anumite probleme teribile pe care eile au în Europa este pentru că ei au făcut altfel decât premierul (Orban)”, a adăugat Trump.

”Probabil, ca mine, (este) un pic controversat, dar asta merge. E ok. Aţi făcut treabă bună şi v-aţi menţinut ţara în securitate”, a apreciat Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.