Preşedintele Donald Trump i-a avertizat pe americani sâmbătă că o victorie a democraţilor la alegerile de la jumătatea mandatului, care vor avea loc marţi, ar precipita venirea socialismului în Statele Unite şi sosirea hoardelor de criminali veniţi din America Centrală, argumentul său final de campanie pentru a salva majoritatea republicană, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ei vor impune socialismul în Florida. Bine aţi venit în Venezuela!", a lansat Donald Trump sâmbătă seară la Pensacola, în Florida, în timpul unui miting de susţinere a candidaţilor republicani pentru Senat şi postul de guvernator, Rick Scott şi Ron  DeSantis.

Avionul prezidenţial Air Force One a fost garat pe pista aeroportului unde a avut loc mitingul, aşa cum avionul lui Trump se afla în fundal la mitingurile sale de candidat, acum doi ani. 

În fiecare etapă, miliardarul republican se mândreşte cu excelentul bilanţ în materie de angajări şi scăderea impozitelor în decembrie 2017, înainte de a se lansa într-o descriere apocaliptică a politicii din partea adversarilor săi privind migraţiei. 

Democraţii, a spus el, vor "să şteargă frontierele" şi să-i pună "pe clandestini în faţa cetăţenilor americani". 

"Programul de imigraţie al democraţilor este să facă să vină traficul de droguri, traficul de fiinţe vii şi cartelurile criminale", a lansat el în Montana. 

De săptămâni, el vorbeşte în termeni îngrijorători despre caravane de mii de imigranţi din America Centrală care traversează în prezent Mexicul către Statele Unite, şi către care a trimis mii de militari la frontiera mexicană. Potrivit lui, 300 dintre ei sunt "foarte răi". Preşedintele american a mai spus că a primit informaţii din mexic despre imigranţi. 

"Gardurile cu sârmă ghimpată pot fi un lucru drăguţ, dacă sunt bine amplasate", a afirmat al 45-lea preşedinte american. 

Primul scrutin naţional de după alegerile din 2016 va determina cine va controla cele două camere ale Congresului până la viitoarele alegeri prezidenţiale, care vor avea loc pe 3 noiembrie 2020.

Peste 32 de milioane de alegători au votat deja prin corespondenţă sau în persoană, potrivit lui Michael McDonald, profesor la Universitatea din Florida. Asta reprezintă cu 20% mai mult decât numărul voturilor anticipate la alegerile de la jumătatea mandatului în 2014. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.