Opt persoane au fost rănite - inclusiv un copil în vârstă de 12 ani - în apropiere de Herson (sud) şi Harkov (nord-est) în bombardamente ruseşti, iar Moscova anunţă că a ”neutralizat” trei drone navale la Marea Neagră, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Susţinerea Israelului după atacul Hamas de la 7 octombrie care a declanţat un război împotriva Hamasului în Fâşia Gaza, nu va opri ajutorul destinat Ucrainei, dă asigurări marţi cancelarul german Olaf Scholz.

”Susţinem Ucraina economic, financiar, cu un ajutor umanitar, dar şi cu armament. Această susţinere nu va fi în niciun caz afectată de faptul că, după oreşe oribile din dimineaţa lui 7 octombrie, ne-am îndreptat către Israel şi Orientul Mijlociu cu cea mai mare compasiune şi cea mai mare îngrijorare”, a dat asigurări cancelarul german la un forum economic germano-ucrainean la Berlin.

Patru persoane, inclusiv un copil în vârstă de 12 ani, au fost rănite într-un bombardament cu ”muniţie incendiară” în satul Bilozerka, la est de oraşul Herson, a anunţat într-o postare pe Telegram ministrul ucrainean de Interne Igor Klimenko.

”Douăzeci de case, o reţea de gaze naturale şi mai multe maşini şi clădiri comerciale au fost avariate”, precizează el.

În regiunea Harkov, patru persoane au fost rănite şi spitalizate, în urma unui atac vizând satul Borova, anunţă ministrul.

Forţele Aeriene ucrainene au anunţat că au doborât, în noaptea de luni spre marţi, şase drone explzive de tip Shahed lansate din Crimeea, o peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014.

TREI DRONE NAVALE UCRAINENE LA MAREA NEAGRĂ

Ministerul rus al Apărării anunţă într-un comunicat că a ”neutralizat” trei drone navale ucrainene la Marea Neagră, care par să fi vizat Golful Sevastopol, în Crimeea anexată.

 

Marţi, ”către ora (locală) 4.00 (şi ora României), trei vedete fără echipaj aparţinând armatei ucrainene au fost detectate în partea de nord a Mării Negre”.

”Un atac cu sisteme de rachetă antidiversiune a fost efectuat împotriva zonei de detectare” a acestor dorne navale, anunţă ministerul, fără să facăalte precizări.

Măsuri antidiversiune şi vizând detectarea de mine erau în curs în Golful Sevastopol, portul de ataş al Flotei Ruse la Marea Neagră, în Crimeea ocupată, în urma acestui ”incident”, potrivit aceleiaşi surse.

Atacuri cu drone aeriene sau navale auloc frecvent în largul Ucrainei şi s-au intensificat după ce Rusia s-a retras, în iulie, din Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene la Marea Neagră.

La începutul lui septembrie, Moscova anunţa că a dejucat un atac de acest tip vizând podul care leagă Rusia şi Crimeea, o construcţie avariată în două rânduri anterior şi care este esenţială în aprovizionarea forţelor ruse care ocupă sudul şi estul Ucrainei.

Tot în septembrie, tiruri ucrainene de rachetă vizând un şantier naval, la Sevastopol, au avariat două vapoare aflate la reparaţii, potrivit autorităţilor ruseşti

Un atac ucrainean cu rachete a devastat sediul Flotei Ruse la Marea Neagră, la Sevastopol, în Crimeea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.