Theresa May l-a criticat vineri pe Donald Trump, după ce preşedintele american a sugerat că Poliţia din Londra a ratat ocazia să prevină atentatul cu bombă în staţia de metrou Parsons Green, în sud-vestul capitalei britanice, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

May a respins criticile lui Trump drept nişte speculaţii ”nefolositoare”.

Şeful statului american a scris vineri pe Twitter că este vorba despre ”alt atac la Londra al unui terorist ratat. Ăştia sunt nişte oameni bolnavi şi demenţi care se aflau în vizorul Scotland Yard. Trebuie să fii proactiv!”.

Întrebată ce părere are despre postările pe Twitter ale lui Trump, şefa Guvernului britanic a răspuns că ”nu crede că este folostor vreodată ca cineva să speculeze în legătură cu o anchetă în curs”.

Poliţia londoneză a refuzat să comenteze declaraţiile preşedintelui american.

O urmărire era în curs în vederea găsirii celor din spatele atentatului comis vineri dimineaţa, la o oră de vârf, într-un vagon de metrou, în staţia paersons Green, soldat cu 22 de răniţi.

NYPD CONSOLIDEAZĂ SECURITATE ÎN SISTEMUL DE TRAMSPORT

Departamentul Poliţiei din New York (NYPD) a anunţat că a suplimentat numărul de poliţişti, câini special antrenaţi să detecteze bombe şi echipe puternic înarmate în sistemul de transport al oraşului, ca măsură de protecţie, în urma atentatului de la Londra.

De asemenea, NYPD monitorizează informaţii prin intermediul unei echipe speciale comune în domeniul terorismului, a anunţat un purtător de cuvânt al departamentului, J. Peter Donald.

Comisarul James O'Neill a declarat vineri că nu existau ameninţări directe la adresa oraşului, însă el i-a îndemnat pe locuitori să fie vigilenţi şi atenţi la ceea ce se petrece în jurul lor.

Guvernatorul Andrew Cuomo, un democrat, a anunţat că el a cerut agenţiilor în domeniul aplicării legii să consolideze securitatea transporturilor, aeroporturilor, tunelurilor şi sistemelor de transport în comun în întregul New York.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.